Следва

ЛиЛана в "Забранена любов"

Папаракът, който направи филм за музата си Джаки Кенеди

Маниакът Галела, преследва г-жа Кенеди в продължение на 20 години и се среща с нея 2 пъти...

Movies & TV преди 13 години

 Няколко месеца преди трагичната вечер в Париж, папарак прави снимка на принцеса Даяна и Доди ал-Файед, докато двамата са на яхта в Сен Тропе. Въпросният папарашки фотос доказва връзката на богаташа и принцесата на Уелс, а цената на снимката надхвърля 6 милиона долара. Малко след това, на 31 август 1997 г., след преследване между двамата влюбени и папараци, в катастрофа загива символът на британската жена - Лейди Даяна.


Тук, в сила влиза бизнесът на папараците, които често загърбват всичко морално и законно, за да се докопат до личния живот на звездите.



Един от тях е Рон Галела, наричан още „подлец”, „паразит” и „преследвач”. Тези думи са едва малка част от обидите, понесъл на гърба си известният папарак. Галела, който в момента е на 79 години, бил обсебен от манията да преследва една жена. Дамата обаче не била коя да е, а самата Джаки Кенеди, съпруга на покойния американски президент Джон Кенеди.


Маниакът Галела преследва г-жа Кенеди (по-късно и г-жа Онасис) в продължение на 20 години и се среща с нея 2 пъти – в съда. Освен че бил влюбен в Първата дама, Рон отнесъл и силно кроше от „Кръстникът”  Марлон Брандо, което за секунда избило Джаки от съзнанието на папарака.


Всички черно-бели снимки на Джаки Кенеди, заснети от Рон Галела, са поместени в документалния филм „Smash His Camera” („Счупи му камерата”). Там нахалният и вманиачен папарак разказва за живота, перипетиите и скандалите, които съпътствали живота му.


В лентата се споменава и как Рон преследва Джаки Кенеди с кола, стремейки се да улови Първата дама в снимки. Според него, Джаки е изпитвала удовлетворение и малка доза ласкателство от настоятелността му.


„Джаки обичаше да я снимам. Веднъж ми изви ръката и ми забрани да я преследвам, но ясно личеше, че това й харесва. Всъщност, заглавието на филма е нейно дело. Веднъж се бях скрил в храстите пред дома й, когато заснех няколко кадъра. Тогава тя ме видя и извика охраната си с думите „Счупи му камерата”. После се стигна до съд, в който ме оневиниха и Джаки трябваше да плати гаранцията ми от 500 долара. Всъщност, тя никога не извади и стотинка, но аз знаех защо. Тя пазеше децата си и не искаше да ги снимам. После заведе второ дело срещу мен за посегателство и навлизане в личното й пространство. Естествено, аз изгубих процеса, защото така или иначе, съдията беше на нейна страна”, споделя вече възрастният фотограф пред TMZ.


Странното си творчество Рон описва като професия. Той определя музата си Джаки Кенеди като Мона Лиза, а влечението му към бившата Първа дама продължава и когато тя се омъжва за милиардера Ари Онасис.


Според Рон Галела, агресивният му стил на фотографиране е бил от полза на таланта, който притежавал. Рон не съжалява, че над 20 години е бил обсебен от Джаки, а точно обратното – в нея виждал усмивка, която го вдъхновявала през цялото това време.


Сред звездите, които Рон преследва стоят имената на Майкъл Джексън, Марлон Брандо, София Лорен, Джон Ленън, Джон Белуши и много други.

Тук си задаваме въпроса, дали папараците помагат на звездите и тяхната кариера? Дали провокативните снимки укрепват или разклащат репутацията на известните или точно обратното – причиняват им болка, страдания и дори смърт.


Може би Лейди Даяна щеше да бъде жива, ако не бяха папараците и тяхната мания за няколко кадъра, които им донеса така жадуваните от тях пари и слава.
 

More from View Sofia

More Movies & TV