Следва

Да работиш в петък до обяд

Готови за dance! Sofia Dance Week предстои

Задава се третото издание на SOFIA DANCE WEEK – култовият вече фестивал за съвременен танцов театър, който и тази година ще представи най-доброто от световната танцова сцена...

Music преди 13 години

Задава се третото издание на SOFIA DANCE WEEK – култовият вече фестивал за съвременен танцов театър, който и тази година ще представи най-доброто от световната танцова сцена. Прогрaмата на SOFIA DANCE WEEK 2010 се очертава като най-силната и зрелищна до момента, обещават организаторите на фестивала, списание ЕДНО.




За всички, които го пожелаха! - легендарният Вим Вандекeйбъс се завръща с чисто нов спектакъл на трупата си Ultima Vez – Маймунски сандвич. Зрителите на SOFIA DANCE WEEK 2010 ще могат да му се насладят само две седмици след световната му премиера в Белгия. След като през 2008 г. Ultima Vez остави всички ни без дъх с Огледало (спомняте ли си летящата тухлa!), не смеем дори да си представямe какво ни готви този път гениалният белгиец, който не признава граници за възможностите на човешкото тяло…



Маймунски сандвич е нов експеримент за Вандекейбъс и невъобразима смесица от танц, театър, музика и кино. На сцената, заедно с великолепния 21-годишен танцьор Дамиен Шапел, "играят" и героите от филм, прожектиран на видеостена. Маймунски сандвич се забавлява да разказва градски легенди, за които никой не е сигурен дали наистина някога са се случили. И тъкмо това им е най-хубавото.

Очаквайте още "маймунски" новини веднага след премиерата на спектакъла на 10 септември.

Другото легендарно име в програмата на SOFIA DANCE WEEK 2010 e Жоел Бувие - гранд дамата на френския танц и едно от главните действаши лица в избухването на френската сцена през 80-те.


Жена с магнетично присътвие, което омагьосва публиката. Жена, която не се страхува да изследва опустошавашите ни чувства, страстта и наелектризиращия еротизъм. Спектаклите й са като сънища, а превъплъщенията й са безбройни.


De L'Amour (Photo by Vincent Warin)                                  Joelle Bouvier (Photo by Cie Joelle Bouvier)

Ярък представител на новата вълна чувствен, интуитивен и драматургичен танц, Жоел Бувие ще покаже в София спектакъла за 8 танцьори За любовта. В него като в калейдоскоп, без начало и край, се завъртат безкрайните лица на любовта. Къде започва любовта? Кога си отива? В какво ни превръща? Цял живот я търсим, намираме и губим… Жоел Бувие познава и Рая и Ада на страстта и ни води там, така както никой досега.

Очаквайте още акценти от програмата на фестивала скоро. Засега организаторите разкриват само, че ще има за всекиго по нещо – и зрелище, и театър, и смях, и хип-хоп, и боксови ръкавици и дори купища вода! И – най-важното – силни емоции, които дълго ще преживяваме.

 

More from View Sofia

More Music