Следва

Героите на Джейн Остин - Елизабет Бенет и Господин Дарси, оживяха в съвременен роман

Не можеш да достигнеш 500 милиона приятели без да си създадеш и няколко врагове

Това е подзаглавието на предстоящия филм за раждането на феномена Facebook. Преди месец Дъстин Московитц...

Movies & TV преди 13 години

Това е подзаглавието на предстоящия филм за раждането на феномена Facebook. Преди месец Дъстин Московитц, един от основателите на социалната мрежа, заяви, че филмът набляга на събития, които нямат особено значение за създателите на сайта.

Ню Йорк Таймс пък днес изтъкна, че другият собственик - Марк Зукербърг и неговите колеги са в обтегнати отношения с екипа на филма, който според Зукербърг представя създаването на Facebook като поредица от предателства и човешки грешки.

Зукербърг е категоричен, че лентата, написана от сценариста на ‘Западното крило” - Арон Соркин, е художествена измислица.

От Facebook са настояли дори за промени в сценария, които обаче филмовото студио отказва да направи. Една от проблемните сцени представя Шон Паркър, основателят на Напстер и бивш програмист във Facebook, в лоша светлина - Шон е в компанията на две момичета, шмъркащи кокаин.

От Ню Йорк Таймс недоумяват за какво точно се оплакват създателите на Facebook, при положение, че са описани като зубъри превърнали се в секси, млади милионери. И ние не можем да разберем драмата.

Може би се страхуват за рейтинга на социалното чудо, а може би просто си остават едни затворени чешити.
 


Филмът „Социалната мрежа” вече има официален трейлър и ще бъде излъчен пред публика на Кинофестивала в Ню Йорк през септември. От видеото нищо не може да ни изненада. Честно казано нищо по-различно от ежедневието на един млад мъж, да не говорим, гений и милионер.

Ще го гледаме този филм, любопитството вече бавно ни гризе.

 

More Movies & TV