Следва

It's baby time!

Дъхът на Брад Пит, протезата на Чърчил и снимка на белия дроб на Мерилин Монро се харчат без проблем

Направихме проучване, с което да те запознаем с любопитната „звездна смет”, която подлудява манията за притежание на колекционери и ценители от цял свят...

Лица преди 13 години

Какво е общото между прочутият изпотен перчем на Елвис, дъвката на Бритни Спиърс и зъбите на Уинстън Чърчил?

Ами всички те могат да се намерят в интернет и то на доста високи (за българите) цени.

Направихме проучване, с което да те запознаем с любопитната „звездна смет”, която подлудява манията за притежание на колекционери и ценители от цял свят.

Известните личности и техните сувенири се продават като топъл хляб в мрежата, а интереса ни хвана едно безумие – дъха на Брад Пит и Анджелина Джоли, който незнайно как е затворен в бурканче.

„Благоуханието” е продадено съвсем наскоро, а собственика е заплатил сумата от 340 паунда.



Друга приумица са рентгеновите снимки от гръдния кош на Мерилин Монро, снимани през 1954 г. във Флорида. През юни, вманиачен по звездата господин се изръсил с 29 000 паунда за фотосите по време на търг в Лас Вегас.

Нищо не спира дотук. Наскоро беше продадена и зъбната протеза на легендарния министър-председател на Великобритания Уинстън Чърчил за 15 200 паунда, докато през 2003 г. нов притежател си намери част от тапет на Наполеон, продаден за 1200 паунда.

Класацията за най-глупаво изхарчени 16 000 долара оглавява американец, купил камък от бъбрека на Уилям Шатнър, познат като Джеймс Кърк от ТВ сагата Стар Трек.

Изненадващо, тези налудничави придобивки се оценяват доста високо по търговете в интернет, а собствениците им остават неизвестни.

Не такъв е случаят с фризьора на Елвис, който горделиво продал перчема на знаменития си клиент за 74 000 паунда преди няколко години. Дори в eBay имаше търг за слюнка на Арнолд Шварценегер, мръсен чорап Armani от Брайън Адамс и част от закуска на Джъстин Тимбърлейк, намерена от бдителен сервитьор.

Какво ли да кажем за родните ни знаменитости и техните сувенири? Помним, че рапърът или по-скоро бек вокал на Софи Маринова Устата продаде четката си за зъби, а столичен ценител купи картини на Алекс Раева и Мария Илиева.

Всичко ще се нареди до съвършенство, ако нов притежател си намерят гребена на Евгени Минчев, бастунът на Денди и черните слипове на Гонзо, които цяла България видя преди години.
 

More Лица