Следва

Анелия се раздели с Мартин Данона

Мама ще му купи днес нов компютър за училище. Нека първо да сравни цените в интернет

Интересна статистика се наблюдава в шопинг културата на българина преди началото на есента...

Лица преди 13 години

Интересна статистика се наблюдава в шопинг културата на българина преди началото на есента. Според pazaruvaj.com половината от родителите, които готвят децата си за училище, вече сравняват цените в интернет, преди да пристъпят към масовото, често истерично лутане по магазините. Което е истински напредък на нашенеца.

Колко обаче са склонни да похарчат мама и татко за скъпия си ученик?
Близо една трета от българите (31%) планират да похарчат суми над 300 лв. за ученически пособия, стана ясно от международно проучване на онлайн платформата за сравняване на цени – Pazaruvaj.com, проведено в България, Унгария, Румъния, Турция и Португалия.

Изследването, което изучава навиците при подготовка за учебната година сочи, че една трета от пазаруващите предвиждат покупки на стойност между 100 и 200 лв., а останалата част от хората очакват да направят още по-ниски разходи.

В Румъния бюджетите са по-малки, повечето от хората харчат общо между 20 и 60 евро, докато в Турция, Унгария и Португалия се отделят много повече средства, над 150 евро за започване на училище.



При подготовката за началото на учебната година българите се стремят да са предвидливи и да пазаруват обмислено, става ясно от проучването.

И въпреки цялото търчане напред-назад из родните книжарници, българите все пак сме сравнително незаинтересовани от наближаващата учебна година!

Само 45% твърдят, че организират закупуването на училищни принадлежности между юни и август, a в Унгария 79% от хората отговарят, че планират да започнат нужните покупки още преди края на лятото. Също толкова слабо като българите се вълнуват и румънците. 58 на сто от португалците купуват пособията преди септември. Най-безгрижно изглежда летуват в Турция, където 76% от запитаните не планират подготовката за началото на новата учебна година по време на лятната отпуска и по-скоро отлагат покупката на училищните принадлежности за последния момент.

Българите обаче знаят, че е важно не само да се пазарува евтино, но и качествено.
За четири от пет наши сънародници това е фактор от ключово значение при закупуване на компютър преди началото на учебната година.

По-голямата част от българите смятат за важно също така качеството на училищните принадлежности, екипировката за физическо, чантата, или компютъра, освен цената и необходимото време за покупка. За качеството на показваните на сайта стоки полезна информация и напътствия дават подробните описания, коментарите, мненията и оценките за конкретния артикул, дадени от вече пазарувалите.

В помощ на учащите Pazaruvaj.com предлага специална подстраница за намиране на най-изгодните цени, с която да помогне в избора на необходимите училищни покупки: http://www.pazaruvaj.com/static/za-uchebnata-godina.html.

На нея са подбрани различни образователни продукти, специални оферти за момичета и момчета, за студенти и отиващи на общежитие, както и примерен списък при пазаруване за училищни продукти за родители и учащи. Тя надгражда обикновеното ценово проследяване, като предоставя полезни съвети за пазаруване на актуални стоки.

Скоро платформата за сравняване на цени Pazaruvaj.com ще осигури и директен контакт с професионални консултанти-продажби, които да дават съвети на любителите на интелигентното пазаруване, за да могат те да получат отговор на всички въпроси за търсените от тях продукти.

Това се казва умно пазаруване!  
 

More Лица