Следва

Номинираният за награда „Еми” сериал „Кости” започва по PRO.BG

ReView of the week: Изминалата седмица на едно следобедно кафе

Нещата, които следим с интерес в медийното пространство, не могат да се изчерпят с един преглед в понеделник...

Events преди 13 години

Нещата, които следим с интерес в медийното пространство, не могат да се изчерпят с един преглед в понеделник следобед, но в опитите си да обобщим накратко какво се случи в родната ни София през изминалата седмица, се натъкнахме на няколко интересни събития, които ни правят най-голямо впечатление.

На едно следобедно кафе интересните неща у нас изглеждаха така:

Бойко Борисов победен на тенис от Борис Бекер
Една новина, която идва да ни покаже, че нашият Премиер все пак не притежава свръхсилите на Супермен, макар и много от нас да го вярват на 100 процента. Всемогъщият Бойко Борисов, макар и заклет фен на тениса и силен в играта, според очевидци, обаче не успя да бие легендарния тенесист Борис Бекер.

С 6:4 гейма звездният дует Борис Бекер – Маги Малеева победи тийма на премиера и тенисиста Илия Кушев, в демонстрационен мач на кортовете на Тенис клуб „Левски - София", където завърши турнирът Zagorka Tennis Cup.

Преди срещата тенис-звездата каза: „За мен е чест, че премиерът, който обича да играе тенис, се е съгласил да играе с мен и като приятел на България може би ще му позволя да победи”.

В крайна сметка обаче Бекер явно е решил да излезе победител и от този мач.

Слави Трифонов остава на екран
След ред правдоподобни и ред фантастични теории на конспирацията, които плъзнаха из медии, все пак Слави Трифонов остава на екран и Росен Петров няма да заеме мястото му в най-гледаното време.

Освен че остава в btv, Слави стартира със силна вечер, в която поп и поп фолк звезди ще гостуват на дивана. Ивана и Стефан Данаилов се готвят за пред Слави, начихме от kliuki.bg.

Джакпотът оцеля с 3 900 000 лева
И този път внимавай какво изхвърляш на боклука, че да не ти се случи куриозната случка с непотърсения фиш.

Така сума от 3 900 000 лева ще очаква всички участници във второ теглене на играта 6/49 през идния четвъртък (2 септември 2010), съобщиха от Българския спортен тотализатор.

След отпуската има опасност от депресии
Почивай си през уикендите, прави си планове за пътувания и постоянно разчупвай рутината, съветва психологът
Александра Петрова.

За да се преборим с тъгата по отпуската, трябва да се опитаме да носим спомените си от почивката с нас на работа, да подредим бюрото си по различен начин, или просто да споделяме на близките си и приятелите положителните емоции от почивката.

„Човек сам избира какво му доставя удоволствие, но не търсете отдушник в храната. По-добрият вариант е да спортуваме или да стоим навън сред природата”, каза психологът пред информационна агенция Крос.

Ремонти: Булевард Черни връх пропадна, но за щастие няма трагични последствия
Тъкмо се зарадвахме, че ремонтните работи на София са за добро, то един от най- натоварените столични булеварди просто се срути заради дупка, причинена от вода в тунела на метрото.

Дупката е с размери 2 на 2 метра, а от гражданска защита ни уверяват, че строителите имат ангажимент да го запълнят. Засега с чакъл отгоре и след това ще го залеят.

София все пак може да диша

Столичани и гостите на столицата имаха възможност да се отдадат на занимания по йога, рисуване, танци, музика и изобилие от културни забавления.

Творчески работилници за деца и възрастни, спортни занимания, игри, музикални, художествени и театрални забавления предлагаха изобилие от възможности пред явно изгладнелия за културни мероприятия българин.

Проектът „София диша" е инициатива на Столична община, която цели да събуди гражданска дискусия за въздуха на столицата, за зелена София с по-малко автомобили и градския шум. За трета поредна неделя една от най-оживените улици в София - ул. „Цар Иван Шишман" между ул. „Граф Игнатиев" и площад „Народно събрание" стана пешеходна зона.

И за кратките мигове на спокойствие в центъра на София се замислихме какво ли щеше да е ако можеш свободно да дишаш по малките софийски улички.  

Един млад човек има нужда от помощ, за да получи шанс да живее нормално. И ние правим това възможно. 28-годишната Елена Димитрова има рядко заболяване, което налага тънкочревна трансплантация. Това може да стане в Болоня, Италия.

Държавата плаща операцията, но са нужни още пари.

За времето, докато чака донор (което може да продължи месеци) и през първата година след трансплантацията, Ели трябва да остане в близост до трансплантационния център, на венозно хранене, което е извънредно скъпо.

Заради Ели снощи в Swingin' Hall е имало благотворителен концерт, а през септември и октомври ще е поредната изложба, на 2-ри или 3-ти октомври пък ще има автошествие на Ситроени за Ели.

Можеш да могнеш като изпратиш SMS с текст "DMS Elena" на номер 17 777, 1.20 лв от всички оператори.

Банкова сметка:
Титуляр: Елена Димитрова ДИМИТРОВА
BGN: BG48 UNCR 7000 1519 3809 19
EUR: BG47 UNCR 7000 1519 3810 34
BIC(SWIFT) на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

Източници: Информационна агенция Крос

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?