Следва

10 вечни цитата за модата и стила, които ни вдъхновиха в първата седмица на есента

В края на лятото е добре да знаеш....! 10-те важни стъпки към перфектно самочувствие

За неподготвените направихме списък ...

Fashion преди 13 години

Тематично като за първи ден след отпуската, днешният понеделник поставя началото на есента.

Градът се събуди от лятната си летаргия със стандартните задръствания, луди шофьори и вой на клаксони, а екстремната промяна на времето не ни даде шанс да се настроим за падащите от дърветата листа.

За неподготвените, а и за онези, които твърдят, че са подготвени от рано, направихме списък на 10-те важни неща, които трябва всеки от нас да направи през септември, за да може бързо и лесно да влезе във форма и настроение за есента:

Затова в края на лятото, трябва да знаеш, че:

1. Ако гардеробът ти изглежда така, е време да сложиш нещата в ред.



Най-добре му посвети един уикенд, в който да направиш равносметка на съдържанието му. Постави му основите в няколко основни купчинки – тишърти и потници, блузи с дълъг ръкав и джинси. Разпредели в тях всичко, което ще носиш и през есента, а докато го правиш, си представяй с какво можеш да го комбинираш от целия ти арсенал - например готината копринена пола от партитата край морето с тишърт и дълго сако или пък дънковата риза с кожения панталон.

На закачалките остават ризите, няколко класически модела сака, дънковото яке, панталоните, полите и роклите. Ако имат нужда от освежаване, изпери или занеси на химическо някои от есенните ти дрехи. Можеш да сложиш ароматизатор, за да освежава тъканите, но не твърде силен, за да не се смесва с парфюма ти.

2. Сега е моментът да се обадиш на фризьора си!



Лятото си отиде и колкото и да ти е трудно да го преживееш, ще си го получиш обратно чак догодина. След гардероба, задължително се освежава прическата. Слънцето достатъчно й е причинило, а пък час и половина в ръцете на професионалист, особено готин приказливец, ще те извади за малко от депресивното ти състояние, причинено от екстремното начало на есента.

3. Една добра спирала и подходящото за тена ти червило ще запълнят празнотата в есенния макияж.



Не бързай да пълниш несесера си с последните тенденции в грима. Обикновено новите колекции на марките за сезона излизат през септември и октомври, така че имаш време.

Избери последното лятно изобретение на Bourjois - спирала Elastic, която ще направи миглите ти мечтано големи и извити. Подходяща е за теб дори да имаш чувствителни очи или да носиш контактни лещи. Почиства се лесно вечер без болезнено търкане.

Червилото може да е в коралов цвят, защото ще подхожда на загара ти. Имаме и конкретно предложение Червилото с дълготраен ефект Lipfinity Colour&Gloss, от Max Factor.

4. Два чифта обувки са ти напълно достатъчни за есента



Един моден редактор е казал, че два чифта обувки на сезон са ни напълно достатъчни.
Като се замислиш – едни класически високи обувки и чифт боти на платформа или без ток могат да изчерпят потребностите ти чак до летния сезон. Избери ги според стила си – един чифт за специални случаи и един за всеки ден.

5. Бялото сега ще отива на тена ти



Цветът е силна есенна тенденция, особено при панталоните. Ако все още не смееш да се напъхаш в чифт бели панталони, пробвай с добрата стара риза, вмъкната в класически прави джинси. А дали да се осмелиш да носиш бяло, ще ти помогнем да разбереш в следващ материал.

6. Слънцето е причинило невидими, но дълготрайни вреди по лицето ти, затова го защити със серума за лице след излагане на слънце Iwostin Solecrin заради уникалните му свойства, най-важните сред които неутрализиране действието на свободните радикали, предизвикващи фотостареене и дегенерация на колагеновите и еластиновите влакна, стимулиране растежа на клетките на фотозащитната система на кожата.



Серумът трайно хидратира, предотвратявайки трансепидермална загуба на вода, факт, изключително важен в горещите летни дни и вечери. Цената на тубичка от 50 ml в аптеките е около 14 лева.

7. Копринената риза няма сезон



Влиза в какви ли не комбинации, логична е за бизнес среща и секси за вечерно парти. Копринената риза ще те следва навсякъде и с джинси или без, под вълненото ти палто или грубата жилетка.

8. Слънчевите очила са аксесоар



Не е нужно да ги прибираш щом слънцето спре да пари по ръцете и краката ти. Те са аксесоарът, който трябва да съпътства съдържанието на чантата ти, пък дори и да не послужат точно по предназначение.

9. Един пълноценен списък с книги за есента ще ти помогне да преодолееш носталгията по лятото.



Един мъдър китайски писател, Лин Ютанг, е известен най-вече с прочутата си фраза, която ние понякога си казваме наум „Ако успееш да прекараш един съвършено безцелен следобед, по съвършено безцелен начин, значи си се научил да живееш". А ние перифразираме така: Ако прекараш един следобед като днешния, под мекото одеяло, с куп книги и чаша ароматно еспресо до леглото, ще разбереш какво й е хубавото на есента. Разгледай в най-близката книжарница за последните заглавия от издателствата или пък чети скоро препоръки за нашите топ пет предложения.

10. Най-хубавото тепърва предстои.



Сезонът е пълен с неочаквани изненади, не само в модните интерпретации. Партитата отново се връщат на софийска земя, моловете се пълнят с истински пазаруващи, а денонощната работа по ремонтите на големите софийски булеварди ни дава надежда, че София все някога ще заприлича на европейска столица!
 

More Fashion