Следва

Влез в бъдещето - ПИБ въвежда карти за безконтактни плащания

На гости на българския бизнес идва световният мислител Едуард де Боно

Това събитие ще бъде дългоочаквана и единствена възможност за много хора да се срещнат с Едуард де Боно...

Стил преди 13 години

Това събитие ще бъде дългоочаквана и единствена възможност за много хора да се срещнат с Едуард де Боно – един от най-големите мислители на човечеството - и да научат как неговите широко приветствани концепции за “ново мислене” могат да бъдат приложени за иновации, бизнес развитие и растеж в периода след кризата.

Кой всъщност е Едуардо де Боно? Едуард де Боно е един от най-изтъкнатите мислители, който се ползва със световна известност като пръв авторитет в областта на творческото мислене и иновациите.

Неговите концепции са движеща сила за лидерството, творчеството и решаването на проблеми.

Едуард де Боно
е автор на понятието, концепцията и инструментите за латералното мислене, което е включено като термин в Oxford Dictionary и намира широко приложение в бизнеса – например в т. нар. латерален маркетинг.

Едуард де Боно притежава магистърска степен по психология и физиология от Оксфорд, докторска степен по медицина от Оксфорд, докторска степен по философия от Кембридж, докторска степен по дизайн от Кралския технологичен институт в Мелбърн и докторска степен по право от университета в Дънди.

Заемал е академични позиции в Оксфорд, Кембридж, университета в Лондон и в Харвард.
Неговите концепции са особено популярни в бизнеса. Ексклузивните му инструменти дават удивителни резултати в организации по целия свят. Ето само няколко от многобройните примери:

Дюпон спестява $30 милиона годишно като елиминира 9 стъпки в производствения процес на Kevlar® (изключително здрав полимер, широко използван за производство на бронирани жилетки и други продукти)
Боинг преодолява безизходно положение в отношенията между мениджмънта и синдикатите
Моторола разработва и пуска на пазара първият PDA/MP3 плеър

Ефективността на програмата за заетост на млади хора във Великобритания нараства 5 пъти, в резултат на което броят на безработните намалява от 3 милиона до 1 милион.

Целта на еднодневния семинар с Боно е да даде силен положителен импулс на българския бизнес и на цялото общество, в техния стремеж да продължат напред в трудните времена.

Събитието ще привлече повече от 1000 български и международни бизнес лидери и публични лидери.
Както посочва Джopдж Галъп, cъздатeл на Gallup Роll, “Едуаpд дe Бoнo e култoва фигуpа в pазpабoтката на пoхвати за изocтpянe на ума”.

Marketing Week го обявява за “Гуpутo на cвoбoднoтo миcлeнe”.

Според Едуард де Боно, начинът на мислене е ключ към подобряването на бизнеса, а идеите са валутата на успеха. Трябва да се научим да мислим по-добре от конкурентите. Новото мислене (творческото мислене) не е привилегия на малцина избранници, които притежават естествена дарба. То може да се прилага “по заявка” от всеки, винаги когато е необходимо, като се използват разработените от Едуард де Боно техники.

По време на семинара, Едуард де Боно ще представи лично своите най-популярни техники за творческо мислене, използвани от милиони хора в цял свят.

23 септември 2010, НДК – Зала 1
Виж още информация за проекта на http://debono-bg.com/
 

More Стил