Следва

Какво би направила за чифт хубави бедра. Нищо - просто спечели Lancôme Slimissime 360°

Как си избираме подходящото червило

Гуинет Поутроу веднъж бе казала: “Красотата за мен е да се чувстваш комфортно в собствената си кожа. Това или...

Beauty News преди 13 години

Гуинет Полтроу веднъж бе казала: “Красотата за мен е да се чувстваш комфортно в собствената си кожа. Това или едно убийствено червено червило!”

В края на първата следотпускарска седмица обаче авторът на този текст се чувстваше далеч от комфортно и затова, доверявайки се на госпожа Полтроу, се отправи в търсене на своето червено червило.

Намирането на перфектния цвят за устни е начинание с пословична трудност, особено с ограничен бюджет и често е алхимична комбинация от много ходене, търпение и малко хитрост.

Важен елемент при търсенето на каквото и да било, винаги ще си остане отърсването от всякакъв вид предразсъдъци към цени и марки - човек никога не знае на каква цена може да намери своята безценна находка!

В големите дрогерии и аптеки ще намериш безкрайни редове с всевъзможни цветни предложения, изборът, от които почти може да те накара да си останеш вкъщи в петък вечер.

В този момент трябва да си поемеш дълбоко въздух, да хванеш желаното от теб червило и леко да нарисуваш линийка върху ръката си. Твърде розово? - продължаваме нататък.



Смело нанасяй различни червени нюанси, това ще ти помогне да различиш техните оттенъци. Повечето червени багрила са примесени с оранжеви или розови елементи, които са вариации на холивудската класика.

Ако дълго време не можеш да намериш идеалния цвят и всичко ти се струва или прекалено бляскаво или прекалено тъмно, то е време малко да се разсееш!

Влез в скъпите козметични бутици и изпробвай, отново на ръката си, червените нюанси на някои от по-луксозните серии. Дали заради подсъзнателното привличане към по-скъпото или просто заради безспорното превъзходство на марки като Clinique, Chanel или M.A.C, шансът най-накрая да намериш нещо, което ти харесва е многократно по-голям.

В повечето случаи, следват библейски терзания и сметки на ум, но всичко това е съвсем ненужно. Изтрий излишните нюанси и нанеси само този, който те е грабнал. Усмихни се, пожелай “Хубав ден!” и хайде обратно към аптеката на ъгъла. Сега, имайки идея точно какво търсиш, започни да нанасяш подобни цветове около червилото ти мечта.

Намериш ли нещо, което ти допада, пробвай го на устните си. Нюансът, който най-много прилича на първоначалния ти избор, е този, с който трябва да те видят всички довечера. И то, на скромната цена от максимум 20 лв.

Това е всичко, което трябва да знаеш за избирането на перфектното червено червило!

Почти...

Може би най-ценният съвет, който можем да ти дадем, е да вземеш една добра приятелка на своето приключение в дебрите на козметиката.

Искреното й мнение и чистите й намерения ще направят търсенето толкова по-лесно и приятно!

Et voila!

More Beauty News