Следва

Непобедимите

Хиляди фенове и музиканти на фестивал на поп музиката в Берлинската музикална седмица

Най-очакваното и коментирано музикално събитие в Германия - Берлинската музикална седмица („Berlin Music...

Culture преди 13 години

Най-очакваното и коментирано музикално събитие в Германия - Берлинската музикална седмица („Berlin Music Week”) – ще се завихри с пълна сила през следващия месец.

От 6-ти до 12-ти септември в немската столица ще си дадат среща хиляди професионалисти и любители на музиката.

Те ще се забавляват с разнообразната програма от музикални фестивали, клубни събития, панаири, семинари, сесии и много други музикални инициативи.

За първи път немската столица ще събере многообразието на немската и интернационалната музика под един покрив. Посетителите и участниците в уникалното събитие ще имат възможността да се запознаят с новата берлинска клубна култура, да слушат известни банди, да завържат бизнес контакти, както и да обсъдят днешните тенденции в съвременната музиката.

Феновете, пътуващи от Европа, могат лесно да достигнат до Берлин с ниско-тарифната авиокомпания Germanwings, която предлага полети до шест немски дестинации.

Във фокуса на събитията ще бъдат музикалният панаир, организиран от Popkomm и музикалният конгрес на all2gethernow. Кулминацията на празника – най-големият фестивал за инди и електронна музика в Берлин - ще се проведе на 10 и 11 септември.

Сред водещите заглавия на фестивала са бандите Editors, Hot Chip, Fatboy Slim, LCD Soundsystem и шведската изпълнителка Robyn, а празненството ще бъде допълнено от внушителната атмосфера на историческото летище „Темпелхоф“.

Българските музикални фенове могат да пътуват лесно и изгодно до събитието на есента, като закупят самолетни билети от София до Берлин на интернет страницата на Germanwings - www.germanwings.com.
 

More Culture