Следва

Извадиха от архива 25-те емблематични дизайнерски произведения, дефилирали в Лондон

Мъже в тенденции eсен-зима 2010/11

Често си говорим за това, че мъжката мода все повече започва да прилича на дамската и че границите някак...

Fashion преди 13 години

Често си говорим за това, че мъжката мода все повече започва да прилича на дамската и че границите някак започват да се размиват. Абсолютното потвърждение на това бяха колекциите за следващото лято.

За тази зима обаче виждаме началото на стремежа на дизайнерите за внедряването на колкото се може повече дамски тенденции в мъжкото облекло.

И ако тенденциите досега от дамите към мъжете се предаваха с около сезон закъснение, то те определено вече започват да вървят в крак една с друга.

За зимата и при мъжете имаме авиаторски сака, много кожа, милитъри и високи талии.

Авиаторското яке


3,1Philip Lim, Burberry Prorsum, Vivienne Westwood


Ако има една дреха, която е абсолютен хит за зимата и при мъжете и при жените, то това е авиаторското яке. С голяма яка от агнешка кожа, то е удобно, изглежда страхотно и може да бъде намерено във всякакви кройки и разновидности. Ние най-много харесваме това на Bureberry Prorsum.

Кожа



Jean Paul Gautier, Gianfranco Ferre, Disquared2


Като заговорихме за кожени якета, не може да не обърнем внимание и на кожения тренд. Кожата е навсякъде тази зима. Лицева кожа, велур, кожа с косъм, изкуствена кожа. В мъжкия гардероб тя може да бъде забелязана и като акцент и като цялостен тоалет. От якета, сака и елеци, през панталони и тренчове, та дори до цели кожени костюми.

Тренчкот и висока талия



Jil Sander, Yves Saint Laurent, Etro

Тренчът и палтата с по-голяма дължина винаги са били актуални, но тази зима те дадоха предпоставка за извеждането на една нова тенденция.

Талията при мъжете се измести малко по-нагоре, сякаш в унисон с педесетарската тенденция при жените. А пък и всички знаем, че при висок и строен мъж един тренчкот прави фигурата още по-изваяна и изискана.

Най-добре да избереш нещо в по-тъмните нюанси на синьото, графитеното и кафявото, а ако е светъл, то нека е бежов. Можеш да експериментираш и с материи, залагайки на туид или габардин.

Двуредово сако


Dolce&Gabbana, Jean Paul Gautier, Givenchy

Сакото винаги е било задължително за мъжете, а от няколко сезона насам двуредовото закопчаване се завърна с пълна сила. Двуредовите сака са друг голям хит през зимата.

От класическата кройка до вталения вариант те завладяха много бързо стрийт блоговете, заради добрата си приложимост и класическо излъчване с модерна трактовка.

Милитъри


Michel Kors, Marc by Marc Jacobs, Prada

Милитъри стилът продължава да властва със своята униформеност и убити цветове. Могат да бъдат забелязани от класическите военни кройки с тъмни цветове и златни детайли до камуфлажни принтове и модерни интерпретации.

Плетива


Pringle of Scotland, D&G, Lanvin

Плетените дрехи и аксесоари са друг застъпен и в мъжкия и дамския гардероб тренд. Той донякъде може да бъде припокрит и с тенденцията на прекомерното наслояване или т.нар. layering. Общо взето, колкото повече плетени дрехи на едно място – толкова по-добре. А ако не обичате така, изберете един интересен блузон за зимата.

Принтове


Alexander McQueen, Gucci, Cerruti

Този път принтовете не са върху тениски, топове и елеци, а почти върху всичко. Положението стига до там, че цели костюми са „принтирани”, заедно с обувките, ризите и всичко, върху което може да се сложи принт. Понякога идва дови в повече. Но всеки избира сам.

Странни приумици


John Galliano, Vivienne Westwood, Yves Saint Laurent


Естествено, като в началото казахме, че границата между мъжете и жените се размива, имахме точно това впредвид, буквално. Показват ни го John Galliano, Vivienne Westwood и Yves Saint Laurent със своите корсети, поли и дълги ръкавици. Естествено, сигурно няма да видими тези микротрендове по нашите улици, но все пак е добре да знаем за тяхното съществуване. Нали?
 

More Fashion