Следва

Мокасини за градски момичета

Lanvin за H&M с прогнози за съвършенство

H&M са горди да ти съобщят, че следващата им дизайнерска колаборация ще бъде с Lanvin, един от най-вдъхновяващите лейбъли на 21 век...

All fashion преди 13 години

H&M са горди да ти съобщят, че следващата им дизайнерска колаборация ще бъде с Lanvin, един от най-вдъхновяващите лейбъли на 21 век. Дизайните ще бъдат дело на художествения директор на Lanvin Албер Елбаз и дизайнера на мъжки облекла Lucas Ossendrijver и ще се продават в над 200 магазина на веригата. Колекцията ще бъде пусната на 20 ноември в Северна Америка, а от 23 ноември и по цял свят.

И дамската, и мъжката колекция ще бъдат представени на 2 ноември, точни три седмици преди да взриви магазините, като това вероятно ще се превърне в едно от модните събития на годината.

„От H&M се свързаха с нас и поискаха да работим заедно и да проверим, дали ще можем да преведем мечтата на Lanvin на езика на по-широката публика, а не просто да направим евтини рокли. В миналото съм казвал, че никога не бих направил колекция за масовия пазар, но това, което ме заинтригува бе идеята на H&M да вдигне своя клас, вместо Lanvin да свали своя. Това беше едно изключително преживяване - две компании на противоположни полюси работят заедно, защото споделят една и съща философия, да носят радост и красота на мъже и жени по цял свят.” Албер Елбаз, художествен директор на Lanvin.

“Тази колекция е един много вълнуващ момент за нас. Lanvin ще внесат в H&M луксозната фреска традиция, която е и модерна, и цветна. Това е по-скоро тяхна колекция, използвайки техните кройки и методи на шиене, силно фокусирана върху форми и детайли. Стартът през ноември, ще бъде съпроводен с много чудесни изненади.” Маргарета ван ден Бош, креативен консултант на H&M.

От както се присъедини към Lanvin през 2001, Албер Елбаз трансформира парижкия лейбъл, основан през 1889 от Джейн Ланвен, в една от най-властните модни къщи преливащи от идеи и креативност. Албер Елбаз бе пионер на едни от най-големите трендове на миналото десетилетие – панделки, ленти, перли, остри силуети, разкошни цветове и метални отблясъци. Албер Елбаз е майстор на кройката и има страхотен инстинкт за дрехата, който оставят много явен почерк върху работата му, така че всички дрехи на модната къща са силно разпознаваеми. След представянето на мъжката им линия през 2006, той трансформира и мъжкия гардероб, внасяйки му умерена елегантност, толкова специална, колкото и при жените.

Lanvin е последният лейбъл, който работи с H&M, като в списъка до сега се нареждат имена като Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons и Sonia Rykiel. В тон с последните видео тенденции, колекцията ще бъде представена на модната публиката със специален филм, който ще излезе на 2-ри ноември.

 

More from View Sofia

More All fashion