Следва

Модната седмица в Ню Йорк от първи ред? Мисията невъзможна

Визуални вариации от Джери Снайдер

преди 13 години

Съвременният американски художник Джери Снайдер ще представи мултимедийна инсталация Final Daze II в Музейна галерия за модерно изкуство от 15 до 21 септември.

Проектът е създаден специално за гостуването му в България и не е показван никъде другаде досега. Прикрепени към стените рисувани образи, наслоени с видео прожекция са последния израз на „хуманистичния” наратив на Снайдер, изследван и в по-ранната панелна живопис на художника. Някои от живописните платна на автора също ще бъдат изложени в галерията, а самият художник ще бъде официален гост на вернисажа.

Изложбата ще бъде открита пред българска публика в компанията на ансамбъл „Хермес”. „Ноти от една изложба” е озаглавен съпътстващият концерт с начален час 18:00 часа (15 септември).

На 16-ти септември от 11:00 часа Линда Суонсън, изкуствовед и председател на департамента по изкуство в Университета по изкуства и дизайн (Санта Фе), ще представи публична лекция за сюжета на преместването в представения материал.

Засягайки идеята за пътуването, Суонсън ще разгледа сюжетната арка в картините на Снайдер от последните няколко години, последните му проекти и инсталации, а защо не и настоящото му пътуване до София. Презентацията й ще запознае аудиторията и с по-широк кръг от творбите на Снайдер.

Провокацията е в рамките на международния културен фестивал „Фортисимо Фест”, който се провежда от 10-ти до 18-ти септември в София.

 

More from View Sofia

More