Следва

ПроБиотик за съвременния танц в България

Внимавай с кого се качваш в асансьора, предупреждава филмът на М. Найт Шаямалан

Филмът разказва една история за клаустрофобичен кошмар и ужас, в който се превръща деня на петима души...

Movies & TV преди 13 години

„Внимавай с кого се качваш в асансьора!” – няма как това предупреждение да не се загнезди в съзнанието ви, след като видите стряскащия трейлър на трилъра „Дявол”, реализиран по идея на М. Найт Шаямалан.

Режисьорът, майстор на мистериозните истории с изненадващ обрат („Шесто чувство”, „Неуязвимият, „Следите” и „Селото”), влиза в ролята на продуцент на новата лента.

Филмът разказва една история за клаустрофобичен кошмар и ужас, в който се превръща деня на петима души, заседнали в асансьор, когато осъзнават, че един от спътниците им е самият Дявол.

И ако фразата „Дяволът е в детайлите” е вярна, то можем да кажем, че новият филм определено дава възможност за среща със Сатаната.

Всичко е изпипано до съвършенство и в реалистична стилистика – напрежението, което се усеща още от първия кадър, динамиката, която извежда въображението на зрителя далеч отвъд пределите на асансьорната кабина.

Съспенсът ще задържи зрителите на ръба на седалките до последния кадър, като пренася подозрението им от един герой върху друг.



Библейски мотиви и грях се преплитат в тази история, която само тъмното съзнание на разказвача Найт Шаямалан може да възпроизведе. Като прибавим и комбинацията от оригинално използвани традиционни похвати на трилър жанра, с препратки към неизбежността на възмездието, се получава една наистина дяволски добра история.

Тя е първата от трилогия, озаглавена „Нощни хроники”, в която Шаямалан работи с обещаващи млади режисьори, за да екранизира написани от него разкази. Режисьор на „Дявол” е Джон Ерик Доудъл („Карантина”,„Касетите от Пъгипси”), а сценарият е на Брайън Нелсън („30 дни от нощта”).

В „Дявол” участват Крис Месина („Джули и Джулия”), Логан Маршъл-Грийн („Бруклинските стражи”), Джофри Аренд („500 дни от лятото”), Божана Новакович („Отведи ме в ада”), Джени О`Хара („Реката на тайните”), Бокеем Уудбайн („Последният страж”) и Джейкъб Варгас („Смъртоносна надпревара”).



Премиерата на филма в България е на 24 Септември 2010.
 

More from View Sofia

More Movies & TV