Следва

Мисли в camel

НЮ Йорк: Ярки цветове, принтове и чисто бяло се появиха и в четвъртия ден на модната фиеста

Както обещахме, отново сме на гребена на модните дефилета и всеки ден ще ти показваме най-горещото от...

All fashion преди 13 години

Както обещахме, отново сме на гребена на модните дефилета и всеки ден ще ти показваме най-горещото от случващите се в момента празнични седмици.

След вчерашните лежерни, но гениални бели и неутрални колекции, да видим какво се случи в деня, когато на сцената излязоха Derek Lam, Diane von Furstenberg, DKNY и Max Azria - няколко големи имена, които не разочароваха никого и затвърдиха досега наложилите се тенденции.

Белият цвят пак е тук, изцяло сам или комбиниран с пясъчните тонове и силни акценти, той доминира, а минимализмът започва да властва все по-силно.

Ето и по-интересните попадения:


Derek Lam



За разлика от миналия сезон, в който имаше кънтри мотиви в моделите му, този сезон Дерек залага на ретро класиката. Правите и изчистени линии са водещи, а дрехите падат свободно и в добра конструкция. Присъства задължителното бяло, но виждаме и обособяването на цвета „горчица” като тенденция. Ретро излъчването за пореден сезон присъства, но годините се покачват към 70-те със задължителния чарлстон с висока талия и минималистичната туника.

Харесахме съчетаването на подобни цветове, което е и една от водещите тенденции за тази зима, както и тренчът, прекроен в рокля без ръкави.

Diane von Furstenberg




За топлия сезон в къщата на Фюрстенберг има нови попълнения по отношение на екипа. Помощник на Даян вече е Yvan Mispelaere, който има дълъг стаж в Gucci и Cloe, по времето на Phoebe Philo.

Разбира се, нямаше как да не очакваме промени в общото излъчване на моделите и смеем да кажем, че присъствието на новото лице е глътка свеж минимал въздух. Както винаги, всичко се върти около полихромните принтове, които са запазена марка на лейбъла, но този път те са умело съчетани с изчистена от сложни форми силнооцветена коприна, земни цветове и наситени неонови акценти.

Аксесоарите са обрани, но силно акцентиращи – очилата с кръгли рамки и цветните чанти с кръгло дъно за втори сезон вървят ръка за ръка. А малките едноцветни портмонета и тънки колани са силен детайл.

DKNY



Дона Каран показва в колекцията си една силна жена, с визии, подходящи за почти всякакъв случай. Имаме сака, панталони, къси и вечерни рокли, бански костюми, драперии и семпли идеи с развитие.

Цветовете са няколко – задължителното бяло, черното като акцент, червено, розово, небесно синьо и от бежово до кафяво и зелено.

Колекцията представя, както често обича да прави Дона, един мотив с множество приложения и известно развитие.

Този път това е шалът, който ако в началото бе просто фишу, то след това той прерасна в топ и дори рокля.

Наистина впечатляващо. Въпреки това колекцията е сравнително кратка и повтаря вариации на няколко базисни идеи в различни цветове и трактовки.

Max Azria



Този път виждаме Макс не като част от BCBG, а като дизайнер на собствения си лейбъл, където очевидно властва простотата и свободата на формата. Движението допълва цялостното виждане за моделите.

Съчетанията са прости, но много умело премерени, а нежното усещане е затвърдено от цветовата гама – меки, почти безцветни тонове, вариации на бялото и млечното, само няколко черни модела като акцент, свободни прозрачни материи и очевидно удобство.

Чети ни всеки ден за ежедневна глътка мода, директно от подиумите на на седмиците на модата.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.