Следва

Марчело Мастрояни „Спомням си, да, аз си спомням“

На музикалния хоризонт се задава новият стилен лаундж проект “Day Break"

На музикалния хоризонт се задава новият стилен лаундж проект “Day Break”. Групата е замисъл на Александър...

Music преди 13 години

На музикалния хоризонт се задава новият стилен лаундж проект “Day Break”. Групата е замисъл на Александър (китара) и Бурян (бас) от Майнд Трипс заедно с Деси (вокали) от Планет Меджик Лайф.

Идеята на музикантите от “Day Break” е да се създава авторска българска музика, неотстъпваща по качество на западните продукции. Първият сингъл на „Day Break” е песента „All”. Тя е създадена съвместно с пианиста и композитор Цветан Чобанов (Рут Солджа, Белослава и др.).

Песента носи усещането за зноен летен следобед, но и заряда на свежа пролетна утрин, настроението на нощния живот на големия град, както и релаксиращото чувство, типично за лаундж музиката. Тя ще бъде излъчена ексклузивно по радиостанция „Джаз FM” на 20 септември, както и по онлайн радиото за чилаут и лаундж музика Jazz FM Lounge (lounge.jazzfmbg.com).

Day Break посвещават пилотния си сингъл „All” на инициативата И АЗ МОГА / I Can Too, в подкрепа на децата с увреждания. Музикантите се идентифицират с I Can Too и вярват, че музиката им е най-добрия посланик на позитивните идеи на инициативата.

„За нас „Аll” е песен, с която искаме да повлияем положително на публиката не само в музикален аспект, но и да внушим вяра в доброто и че „Всички” могат да помагат, стига да го поискат.” – споделят Деси и Бурян.

Желанието на групата е при разпространение на песента да се популяризира и sms номера 1415 за набиране на средства на И АЗ МОГА. В момента I Can Too създава Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив, а помага и на много деца с увреждания и техните семейства.

Всеки може да стане посланик на доброто като изпрати sms на 14 15 или тел. 09005 1415 (1.20 лв. с ДДС).

За почитателите на лaундж музиката в България песента е предоставена за свободен даунлоуд на сайта на групата: www.daybreak.hit.bg.
 

More from View Sofia

More Music