Следва

СакоТО

Ню Йорк: Понеделник 13-и. Денят на пътешественика

Понеделник 13-и, пети ден от седмицата на модата в Ню Йорк спокойно можем да определим като деня на пътешественика...

All fashion преди 13 години

Понеделник 13-и, пети ден от седмицата на модата в Ню Йорк спокойно можем да определим като деня на пътешественика.

Лейбъли като Donna Karan, Carolina Herrera и Erin Fetherston ни показаха новия модерен прочит на пътуващата жена от края на XIX век с пясъчни цветове, леки, естествени материи и широки модели.

Бялото все така затвърждава позициите си, като заедно с оранжевото, тъмносиньото и телесния цвят има амбицията да властва над проления ти гардероб догодина.

Не можем да се оплачим, в понеделник в Ню Йорк имаше от всичко - очарование, разочарование, изненада, както и характерната за Mercedes-Benz седмица умереност.

Ето ги и ревютата, които най-силно привлякоха нашето внимание.

Donna Karan



Очарованието на деня! Определено!

За разлика от повечето лейбъли, които заложиха на по-спортни и casual визии, за 25-тата си годишнина в индустрията Donna Karan представят една много нежна, женствена и витална колекция, решена изцяло в пясъчни тонове.

Дълбоко деколте, висока цепка, дълги до земята поли, ефирни силуети и много нежна женственост, която струи от всеки разходил се аутфит.

Carolina Herrera



За разлика от елегантните и семпли линии на resort колекцията й, пролет-лято 2011 при Carolina Herrera е посветена на пътешествията.

Колекцията е вдъхновена от изтока или по-точно от Корея, но нито големите шапки (такива сме виждали, носени от работниците по оризовите плантации), нито дебелите копринени колани, флоралните принтове или пък малките калиграфски акценти с описание на растението и произхода му, успяха да оставят онова доволно усещане у нас на цялост и завършеност.

Въпреки това, не можем да отречем и страхотните отделни артикули в атфитите с почерка на марката, като дългата пола с висока талия, последната рокля от ревюто, а и панталоните с широки крачоли, които като че ли ще се превърнат за пролет 2011 в това, което кожените панталони са за есен 2010 - задължителни!

Diesel Black Gold



Diesel Black Gold  поднесоха нещо абсолютно неочаквано на публиката си - колекция без нито един чифт сини джинси. Изненадата!

Творческият директор на лейбъла София Кокосалаки поясни, че имат достатъчно модели деним и в момента могат да си позволят да кривнат от "синия" път. По моделите, разходили се по подиума обаче не само липсваше синьо (заменено с тъмни, сиви и убити тонове), но и масово денимът бе заместван от кожа, която е основният акцент на колекцията.

Chris Benz



Chris Benz представиха една от най-енергичните и по детски радостни колекции, които сме виждали напоследък.

Аутфитите напомнят на огромна свежа доза от всички необходими витамини за доброто настроение на есенния ти гардероб. Ние се влюбихме в късата кожена рокля с трапецовидна форма в тъмно оранжево, в панталоните с широки крачоли в тъмножълто, както и в червеното кожено сако с ръкави до лактите и бели ревери.

Полите са къси с А-линия, панталоните - или с широки крачоли, или тип цигара, мотивите - флорални, усещането - момичешки игриво.

Tommy Hilfiger



Tommy Hilfiger не изневериха на перфектния си спортен ежедневен стил, но тази година като че ли усетихме една идея по-женствена визия. Задължителните синьо и бяло за марката са примесени с camel-а на лятото т.е. тъмно оранжево, светло жълто и розово.

Отново си селектираме няколко любимеца. Тук това са дългата светложълта рокля, тъмносините панталони на едро каре и бялото сако към тях, тъмнооранжевият тренч и роклята в телесен цвят.

More All fashion