Следва

СакоТО

Ню Йорк: Понеделник 13-и. Денят на пътешественика

Понеделник 13-и, пети ден от седмицата на модата в Ню Йорк спокойно можем да определим като деня на пътешественика...

All fashion преди 13 години

Понеделник 13-и, пети ден от седмицата на модата в Ню Йорк спокойно можем да определим като деня на пътешественика.

Лейбъли като Donna Karan, Carolina Herrera и Erin Fetherston ни показаха новия модерен прочит на пътуващата жена от края на XIX век с пясъчни цветове, леки, естествени материи и широки модели.

Бялото все така затвърждава позициите си, като заедно с оранжевото, тъмносиньото и телесния цвят има амбицията да властва над проления ти гардероб догодина.

Не можем да се оплачим, в понеделник в Ню Йорк имаше от всичко - очарование, разочарование, изненада, както и характерната за Mercedes-Benz седмица умереност.

Ето ги и ревютата, които най-силно привлякоха нашето внимание.

Donna Karan



Очарованието на деня! Определено!

За разлика от повечето лейбъли, които заложиха на по-спортни и casual визии, за 25-тата си годишнина в индустрията Donna Karan представят една много нежна, женствена и витална колекция, решена изцяло в пясъчни тонове.

Дълбоко деколте, висока цепка, дълги до земята поли, ефирни силуети и много нежна женственост, която струи от всеки разходил се аутфит.

Carolina Herrera



За разлика от елегантните и семпли линии на resort колекцията й, пролет-лято 2011 при Carolina Herrera е посветена на пътешествията.

Колекцията е вдъхновена от изтока или по-точно от Корея, но нито големите шапки (такива сме виждали, носени от работниците по оризовите плантации), нито дебелите копринени колани, флоралните принтове или пък малките калиграфски акценти с описание на растението и произхода му, успяха да оставят онова доволно усещане у нас на цялост и завършеност.

Въпреки това, не можем да отречем и страхотните отделни артикули в атфитите с почерка на марката, като дългата пола с висока талия, последната рокля от ревюто, а и панталоните с широки крачоли, които като че ли ще се превърнат за пролет 2011 в това, което кожените панталони са за есен 2010 - задължителни!

Diesel Black Gold



Diesel Black Gold  поднесоха нещо абсолютно неочаквано на публиката си - колекция без нито един чифт сини джинси. Изненадата!

Творческият директор на лейбъла София Кокосалаки поясни, че имат достатъчно модели деним и в момента могат да си позволят да кривнат от "синия" път. По моделите, разходили се по подиума обаче не само липсваше синьо (заменено с тъмни, сиви и убити тонове), но и масово денимът бе заместван от кожа, която е основният акцент на колекцията.

Chris Benz



Chris Benz представиха една от най-енергичните и по детски радостни колекции, които сме виждали напоследък.

Аутфитите напомнят на огромна свежа доза от всички необходими витамини за доброто настроение на есенния ти гардероб. Ние се влюбихме в късата кожена рокля с трапецовидна форма в тъмно оранжево, в панталоните с широки крачоли в тъмножълто, както и в червеното кожено сако с ръкави до лактите и бели ревери.

Полите са къси с А-линия, панталоните - или с широки крачоли, или тип цигара, мотивите - флорални, усещането - момичешки игриво.

Tommy Hilfiger



Tommy Hilfiger не изневериха на перфектния си спортен ежедневен стил, но тази година като че ли усетихме една идея по-женствена визия. Задължителните синьо и бяло за марката са примесени с camel-а на лятото т.е. тъмно оранжево, светло жълто и розово.

Отново си селектираме няколко любимеца. Тук това са дългата светложълта рокля, тъмносините панталони на едро каре и бялото сако към тях, тъмнооранжевият тренч и роклята в телесен цвят.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.