Следва

ПО-чивка - Вила "Холидей", Варна

Нова Гвинея - Тропическият Рай

Разкошни лиани, засукани растения и чудновати птици. Романтика, интересна култура и красива брегова ивица превъщат...

Лица преди 16 години
Разкошни лиани, засукани растения и чудновати птици. Романтика, интересна култура и красива брегова ивица превъщат този разположен сред океана митичен свят в приказка, която обещава интересни преживявания и вълнуващи приключения за духа.

Островът се намира северно от Австралия. На територията му са разположени Папуа-Нова Гвинея<@SITE_URLstrong> и провинция Ириан-Джая<@SITE_URLstrong> от Индонезия. Най-висок е връх Джая (5033 м) в индонезийската част на острова, а на територията на Папуа-Нова Гвинея<@SITE_URLstrong> най-висок връх е Вилхелм (4500м), като планинската верига, към която принадлежат и двата, Ириан-Джая<@SITE_URLstrong>, е една от наи-малко познатите и неизследвани области на планетата.


<@SITE_URLp>
Затова нашето предизвикателство към теб е да надникнеш отвъд географското значение на непознатото. Насочи го към себе си, няма по-подходящ момент за себепознание от дългото приключение на пътуването към неизвестното.

Нова Гвинея<@SITE_URLstrong> е тропически остров и затова разполага с доста голямо разнообразие на видове. На нея обитават 11 хиляди вида растения<@SITE_URLstrong>, 600 уникални вида птици<@SITE_URLstrong>, повече от 400 вида земноводни<@SITE_URLstrong>, 455 вида пеперуди<@SITE_URLstrong> и около 100 известни вида млекопитаещи<@SITE_URLstrong>.


<@SITE_URLp>
Именно тук, в Нова Гвинея<@SITE_URLstrong>, ще намериш и "Изгубеният свят"<@SITE_URLstrong>. Не го приемай буквално, въпреки че ти го пожелаваме. "Изгубеният свят"<@SITE_URLstrong> е площ около 300 хиляди хектара разположен на склоновете на планината Фоджа<@SITE_URLstrong> в западната част на Нова Гвинея<@SITE_URLstrong>.

Учените откриват там повече от 20 неизвестни до сега вида жаби<@SITE_URLstrong>, 4 нови вида<@SITE_URLstrong> пеперуди<@SITE_URLstrong>, 5 неизвестни на науката вида палми<@SITE_URLstrong> и множество растения.

Открити са няколко вида редки двуутробни  - дървесно кенгуру, а също така и шестоперата райска птица на Берлепш<@SITE_URLstrong>, по-рано считана за измряла. Това са едни от най-чудатите обитатели на тропическите гори и може би най-красивото летящо същество на планетата. С интересното си оперение и изкуство на съблазъм пъстрото създание представлява огромен интерес за група учени по целия свят и привлича туристите - готови на всичко, за да зърнат тази разкошна рожба на Природата.


<@SITE_URLp>
Човекът се заселва на острова някъде около 45 хиляди години преди новата ера от Азия<@SITE_URLstrong>. В последствие от тези преселници произлизат племената на папуасите.

Отсъствието на големи и пригодни за опитомяване животни на острова пречи на развитието на земеделието и прави невъзможно животновъдството. Това обстоятелство способства за съхраняването на първобитно-общинен строй чак до днешни времена. След откриването от европейците (първи са испанците и португалците), Нова Гвинея<@SITE_URLstrong> се превъща в разработена земя. Намерени са находища на редки метали и сред всички природни забележителности, цената на Нова Гвинея<@SITE_URLstrong> нараства значително.


<@SITE_URLp>
Сега за нас не е трудно да надникнем в историята на древната природа. Препоръчваме ти да опиташ от местната кухня, в която е застъпен чудният плод - кокос, изцяло разпространен в Нова Гвинея<@SITE_URLstrong>.

Пожелаваме ти да си подариш едно невероятно приключение в света на красивото.

More from View Sofia

More Лица