Следва

Дневникът на един fashion addict: Ники Манолов

Oversize пуловерът. Защо го обичаме и как да го носим

Ах, този oversize пуловер! Той наистина е на път е да се превърне в малката ни есенна мания.

Fashion преди 13 години

Ах, този уютен oversize пуловер! Той наистина е на път да се превърне в малката ни есенна мания.

За студеното време това е може би най-удобната дреха. Можеш да си намериш в секънд хенд или в гардероба на татко (да, защото вероятността да е oversize е по-голяма), който ще е пълен с история и спомени за камина и снежни дни, или пък да си вземеш нов и сама да го напълниш с емоции.

Той винаги е широк, т.е. сплотяващ, готов да приюти още поне един като теб. На едра плетка и от тежка вълна, за да топли много и да не се нуждае от допълнителни връхни дрехи.

Най-секси стои, когато е на голо заедно с обувки с връзки - боти на висок ток, granny shoes или пък обувки в оксфорски стил, например. Ако е от по-тънка материя можеш да му добавиш тънък колан около талията.



Ако „на голо” ти се струва много смело, потренирай с шорти първия път, като в по-студено време можеш да ги носиш с плътни чорапогащи. Ние бихме добавили и едни ботуши над коляното с връзки.



Другият вариант е да си покриеш крачетата, но тук правилото е задължително с нещо тясно, ако пуловерът ти е дълъг. Той и без това е достатъчно обемен сам по себе си и за да не развалиш хармонията го носи с легингс, скини джинси или просто много плътни чорапогащи.



Ако е къс (на нивото на талията ти) от друга страна, едни панталони с висока талия и крачоли, силно разкрояващи се надолу или пък такъв тип цигара биха били идеалното му допълнение. Късият oversize пуловер харесваме комбиниран с поли – или с такава права и дълга до земята, или с ултра къса с А-линия.



Ако държиш да наметнеш нещо отгоре, заложи на парка или обемно палтo. Той е идеален за реализиранe на аутфити с наслояване, което е една от основните тенденции на есента. Пробвай отново с легингс, отгоре сложи дълъг тишърт, голям пуловер, елек с косъм с омотан тънък колан около талията, добави шал и шапка и готово! Получи прекрасен аутфит за студен зимен ден в десетката на тенденциите.
 

More Fashion