Следва

Ела да те снимаме днес между 17:00 и 18:00

„Двамата веронци” по Шекспир с премиера в Младежкия театър

Казват, че децата се раждат невинни. Не съм абсолютно сигурен, че това е истина. Винаги ми се е струвало...

Events преди 13 години

Казват, че децата се раждат невинни. Не съм абсолютно сигурен, че това е истина. Винаги ми се е струвало, че в неистовия бебешки рев, изискващ безпрекословно целия окръжаващ свят да се задвижи и да му достави мигновено храна, топлина и ласка има нещо прекомерно центростремително и егоистично.

Казват ми, че съм бил много спокойно и тихо бебе, после добро дете. Можех с часове да се занимавам сам, подарявах всичките си играчки, не се биех, слънцето светеше силно, а един възрастен човек обичаше да казва надвесен нaд мен „благородникът на дядо”. Но много бързах да порасна. Толкова, че не смеех да заспя от усещането, че нещо изпускам безвъзвратно. Все тичах. И спрях чак когато един ден се погледнах в огледалото и разбрах, че вече не мога да гледам на себе си като на добър човек. Не можах да отвърна на една любов, която невнимателно бях породил и се виждах с наранените очи на момичето от съседния вход.

„Двамата веронци” е пиеса за любовта. Спектакълът е за любовта към себе си. И за болката от загубата на девствеността.

След това ни остава животът, такъв, какъвто го живеем. С болка.

Борислав Чакринов

Премиерните спектакли са на 24 и 28 септември, 19 часа!

Участват: Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Николай Урумов, Искра Донова, Полин Лалова, Стефан Мавродиев, Малин Кръстев, Светослав Добрев, Мариана Миланова, Явор Спасов, Вихър Стойчев, Николай Иванов.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 21 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?