Следва

Trend Report: Сметана и лек крем в роклите на нюйоркските дизайнери

Дневникът на един fashion addict: Ники Манолов

Първите спомени, които изникват в съзнанието ти, когато чуеш името на Ники Манолов, вероятно са от първото издание на Music Idol у нас...

Fashion преди 13 години

Първите спомени, които изникват в съзнанието ти, когато чуеш името на Ники Манолов, вероятно са от първото издание на Music Idol у нас. Не успя да се класира, но талантът му не остана незабелязан и от тогава кариерата на младия певец върви напред и нагоре. В момента той работи върху нов сингъл, както и записва песни за репертоара си.

Преди около близо два месеца Ники Манолов се представи успешно на международния конкурс за млади изпълнители “Нова вълна” в Юрмала, Латвия, заедно с още 16 участници от общо 12 държави.

Българският представител получи множество положителни оценки и коментари от страна на световни изпълнители като Филип Киркоров и Йосиф Кобзон. Те бяха включени и в тематичния документален филм, който очакваме да бъде повторно излъчен скоро.

Интересен е фактът, че всеки от участниците в музикалния форум е имал личен стилист, който се е грижи за визията му, но Ники не се спогаждал много със своя. Разбрали се последната вечер, когато го облякъл в черен костюм на Armani с черна риза и черна тънка вратовръзка, което е една от любимите му комбинации.

Какво още мисли той за стила и модата, чети надолу.

VS: Как би определил стила си?
НМ: Може би спортно елегантен. Нещо по-спокойно. Но стилът ми на обличане в живота и този на сцената са две много различни неща. Според мен на сцената изпълнителят трябва да бъде по-бляскав, тъй като трябва да заредиш хората по всички възможни начини и варианти.


на българския финал на "Нова Вълна''

VS:
На кого се доверяваш при избора на облеклото си?
НМ: Доверявам се на екипа, който работи с мен, екипа на Joker Media. Те ме обличат и изграждат моя цялостен имидж.

VS: A що се отнася до ежедневното ти облекло?
НМ: Доверявам се на себе си. Понякога се вслушвам и в техните съвети, но по-скоро сам определям ежедневното си облекло.

VS: Как излизаш на шопинг – с приятели или сам?
НМ: По-принцип не обичам да ми се бъркат много, когато вземам решения, така че обикновено излизам сам. Но тъй като съм малко суетен, понякога се обаждам и на приятели, от които да получа и странично мнение. За съжаление това, което харесвам не винаги ми стои добре и в такава ситуация се радвам да получа съвет от приятел.


Ники има мания за часовници, а очилата са му просто слабост

VS: Какво не спираш да си купуваш?
НМ: За дреха не знам, но от аксесоарите часовниците са ми много голяма слабост. Този, който нося в момента, ми е любимия. Купих си го на рождения ми ден и това е един подарък от мен за мен.

VS: Какво си купи за последно?
НМ: Последно беше това сако и малко го попреправих. Тъй като много харесвам блестящите елементи по сценичните дрехи, прецених, че ще е ефектно да се добавят малко камъни. В последствие реших, че в конкретния случай е прекалено и ги махнах.
VS: Какво мислиш за секънд хенд пазаруването?
НМ: Ходил съм няколко пъти и съм виждал много хубави неща със страхотно качество, дори доста по-добро от това, което намираме в бутиците ни, спрямо цените, на които ни го предлагат.

VS: Има ли нещо, което никога не би облякъл?
НМ: Ограничавам се по-скоро при избора на цветове. Не нося розово и зелено. Нещата, които най-много мразя са зелени. Не ям и не нося нищо в зелен цвят.

VS: В момента си в тъмни дрехи, като гледаме и нещата, които си ни донесъл. Такива ли предпочиташ?
НМ: Да, предимно тъмни дрехи предпочитам. Както ви казах, аз съм суетен и хората, с които съм общувал са ми казвали, че черният цвят ми отива повече. В светли тонове не изглеждам добре. Но винаги трябва да се експериментира. Не може всичко да е в черно-бялата гама.

VS: Без какво не излизаш от вкъщи?
НМ: Без очила. А иначе без колан, той също ми е задължителен винаги.

VS: Купувал ли си неща, които никога не си обличал?
НМ: Да, имам такива дрехи, които просто, когато облека у дома, си казвам “не искам!”. Обичам да си купувам тениски и имам много, които не съм обличал. Но си стоят вкъщи и чакат точния момент.

VS: А привързваш ли се към вещите си? Пазиш такива, които вече са захабени?
НМ:
Не не се привързвам към тях, защото ги губя постоянно. На конкурса „Нова вълна” в Латвия си загубих едно страхотно черно кожено яке и по стечение на обстоятелствата в рамките на два месеца си изгубих четвъртата лична карта, която беше в него. Не е лесно да губиш като мен, трябва да имаш талант!

VS: Коя от изгубените ти вещи ти липсва най-много?
НМ: Един златен кръст, който ми беше подарък от баба. За сметка на това с първия си хонорар си взех нов, сребърен, което сега до някъде го замества.

VS: Какво забелязваш първо в една жена, като дреха?
НМ: Първо си я представям без дрехи, може би (смее се). Като всеки мъж, предполагам, ми прави впечатление късата й пола. Но иначе първо забелязвам косата й – маниак съм по отношение на къдравите коси, както при часовниците.

VS: A как трябва да изглежда, за да не я погледнеш изобщо?
НМ: Най-много ме отблъсква липсата на излъчване и самочувствие. Както и да изглежда една жена, когато тя няма тези две неща, не е привлекателна. Просто всяка жена по своему е уникална.

VS: Кецове или елегантни обувки?
НМ: В ежедневието си залагам повече на елегантните обувки. Обичам лака, и затова повечето ми обувки имат някакви ефектни акценти – лачени или блестящи. Като цяло харесвам да има такива ефекти и в дрехите ми.

VS: Имаш ли някоя интересна история около дрехите си?
НМ: Повечето от нещата, които ще ви покажа, са ми подарък. Имам една тениска с камъчета на чернобяло райе, която ми е подарък от дизайнери, които ме обличаха преди време. Тя е свързана с интересна история. Първият вариант на тениската, която те ми бяха избрали беше в розово – на розово-черно райе. Като я видях просто казах “Не!”
Отидохме в магазина, но се оказа, че от другия вариант - на бяло-черно райе в момента няма моя размер и трябва да чакам месец. Но за този период аз забравих за нея. След време се върнах на същото място и когато поисках да я видя, консултантът ми отвърна “Но, тя е ваша.” Беше много приятно.


тишъртът подарък и другият любим


VS: За парти как се обличаш?
НМ: Зависи от партито, но аз се чувствам най-удобно в дънки, тениска и сако.

VS: Kаква музика слушаш?
НМ: Поп предимно. Все пак не се ограничавам само в един стил, но тези по-твърдите не ми понасят.

VS: Имаш ли си музикален идол?
HM: Като изпълнители много харесвам Рики Мартин, Джъстин Тимбърлейк, Джордж Майкъл. Що се отнася до визията им, например Джъстин не ми допада. Харесвам Бийонсе и Кристина Агилера и в двата аспекта.

VS: A мъж?
НМ: Не знам. Например, днес, когато се събудих, гледах шоуто на Xzibit и той беше облечен в нещо много лудо – широки съдрани джинси с камъни и капси по тях и много цветна тениска – но колкото и странно да беше като комбинация, стоеше добре и ми хареса.VS: Имаш ли любими лейбъли?
НМ: Колкото и странно да звучи, не всичко ми стои добре (смее се). Много от дрехите на популярните марки всъщност не ми стават. Така че, за мен не е важна марката, а това дрехата да ми стои добре, да се чувствам комфортно в нея.

VS: Как се обличаш за първа среща?
НМ: Ами през лятото, например, предпочитам една черна риза с къс ръкав, кожени сандали, дънки, часовник, колан и очила мисля.
 

More Fashion