Следва

Ann и Кралят.. на елеците

Българският дизайнер Николай Божилов е победителят в Triumph Inspiration Award

“Ура” за победителя, а именно Николай Божилов, дизайнерът, който спечели първо място от името на България! Ура, ура, ура...

Fashion преди 13 години

Броени часове преди откриването на седмицата на модата в Лондон, снощи Triumph проведе финала на своя престижен конкурс за млади дизайнери - Triumph Inspiration Award 2010. Преди да кажем каквото и да било друго обаче, три пъти “Ура” за победителя, а именно Николай Божилов, дизайнерът, който спечели първо място от името на България! Ура, ура, ура!



Освен страхотния за българите финал, цялото шоу бе грандиозно. Triumph отприщи пътя на модната седмица като събра в пределите на New Oxford Street creme de la creme-а на модната индустрия - супермоделът Хелена Кристенсен, световноизвестният фотограф, издател и филмов режисьор Ранкин, модният дизайнер Матю Уилиамсън, председателят на Британския съвет за мода и Комисията по развитие Хилари Рива, актрисата и певица Карен Мок и главен мениджър на "Triumph International” Сюзън Макена, всички от които бяха представители на журито.

Цяла вечер публиката забавляваше очарователнят Адам Гарсия.



Темата на тазгодишния конкурс беше “Shape Sensation”. Правилата бяха малко променени, като тази година се приемаха и дизайни от една част, за разлика от предните, когато задължително условие бяха разделените сутиен и долна част.

Измежду мощната конкуренция от 26 участника от цял свят, Николай Божилов грабна наградата с дизайна си “Мофрология”. Николай казва, че моделът му е вдъхновен от формата на женското тяло и по-конкретно от мускулите, и дизайна, който е търсел, е комбинация между пластична анатомия и скрита чувственост. Безпорно наш фаворит, както и очевидно на журито.



Сега вратите пред Николай са широко отворени, пресата го погълна в секундата, в която слезе със своя модел от сцената, а всичко, което му предстои ще става все по-грандиозно.

Освен наградата от 15 хиляди евро, Николай Божилов ще работи с екип на Triumph в Хонк Конг, за да превърнат заедно неговия експонат в хитов модел в лимитирана серия, който ще се предлага в концептуалните магазини на марката по света през лято 2011. Николай дори още не се е дипломирал и едно от нещата, които му предстоят е последната му година по моден дизайн в НХА.


Amaya Carcamo, Ludovico Loffreda

Второ и треро място получиха Amaya Carcamo от Испания с "Wood Sensation" и Ludovico Loffreda от Италия с "Memory of Shape", както и наградите от съответно 10 хиляди и 5 хиляди евро.

Това е третата година, в която Triumph International, един от световните лидери в индустрията за бельо, кани млади студенти от признати модни колежи и университети да докажат креативността си. И като се има предвид, че миналогодишната победител бе англичанин, нищо чудно догодина да си имаме международен финал в София. И ако още не сте си записали, designers to watch - Николай Божилов, който мъничко ни накара да се почувстваме като на Световното от 94’.
 

More Fashion