Следва

Ню Йорк: Ден седми от модната фиеста. С носталгия по есента.

Ню Йорк: Ден последен или манифест на лукса!

Последният ден от седмицата на модата в Ню Йорк – 16-и септември като че ли беше отдаден на красиво поднесения лукс и балната естетика...

All fashion преди 13 години

Последният ден от седмицата на модата в Ню Йорк – 16-и септември като че ли беше отдаден на красиво поднесения лукс и балната естетика.

Лейбъли като Oscar de la Renta и Isaak Mizrahi определено бяха сред най-добрите от цялата седмица на модата, а други затвърдиха позициите си и развиха идеите си.

Отново видяхме много бяло, меки млечни тонове, контрапункт на които бяха силните и наситени цветове на други модели, известна доза минимализъм, много лукс и огромно количество красива дантела.

Calvin Klein Collection



Определено най-добрата колекция на Франческо Коста до сега. В момента, в който всички започнаха да обръщат внимание на мотото „Малкото е повече!”, Франческо показва, че знае как и владее минимализма до съвършенство.

Архитектурни прави линии, монохромни комбинации - само в бяло или черно, плюс един единствен модел в червено и няколко в наситено синьо. Изключително много харесахме мини роклите с „А” форма, от които лъхаше на 60-те, а сандалите са впечатляващи. Материите са в двете крайности – груби и допринасящи за правите линии, или свободно падащи и допълващи се от движението на тялото.

Isaak Mizrahi



Макар и сред дизайнерите, смятани за млади на сцената в Голямата ябълка, Айзък е сред хората, които харесваме от няколко сезона насам. Той създава модели, които разказват луксозни истории по интересен и често приобщен към конвенционалното начин.

Най-много харесахме принтовете и апликациите, а без белите якички определено нямаше да е същото. Отново цветовете са светли и ненаситени. Единствено флоралните принтове и различните нюанси на сивото създават впечатление за засилена многоцветност. Признаваме, че на места ни дойде в повече прозрачният тюл, но на няколко модела стоеше наистина добре, приглушавайки цветността на принтовете.

Jeremy Laing



Джереми е от представителите на новото движение в модата. Моделите му са съвременни, често минималистични, съчетаващи много добри стайлиг умения. Цветовете като че ли нямат значение, а съчетаването на материи и текстури се е превърнало във висш пилотаж.

На пръв поглед цветността не е изключително силна, но после освен кораловите устни и неоновото оранжево, изскачат тъмносиньото, зеленото, бежовото и мръснобялото.

Определено ни допаднаха плетивата, макар и поставени в лятна колекция, прозрачните материи, топовете с принт, както и коприната в съчетание с кожа.

Oscar de la Renta



Колекцията на Де ла Рента както винаги е страхотен реверанс към женствеността. Луксозни модели, силни акценти, големи обици и бижута с камъни. И въпреки всичко това, на нито едно място не си казваш „Това идва малко в повече!”. Моделите не създават впечатление за пренатоварване, а за точен и премерен, ужасно красив лукс.

Дизайенрът оптределено развива тенденцията от тази зима, която представя модата на независимата жена от 50-те години на миналия век, като я пренася в наши дни, чрез дръзки, но женствени цветове, гащеризони и силно прозрачни материи, прекроени в топове или просто акценти.

Ретро впечатлението се засилва от апликациите, бродериите, саката от туид, жилетките, мини роклите с висока талия и тънък колан. А вечерните рокли, като запазена марка на дизайнера отново са очарователни – с много тюл и дантела, драперии и неочаквани цветове, допълнени от интересни принтове.

Ralph Lauren



Естествено, дизайнерът не изневери на себе си. Естествено моделите бяха вдъхновени от американската култура и естествено не си казахме „Уау!” при вида на кънтри излъчването на моделите. Някак позакъснели изглеждаха след бума на кънтрито през изминалото лято.

Въпреки всичко, не може да се отрече интересния подбор на материи и цветове, макар и велурените ресни и огромните колани да идват малко в повече на места. Кафявото, характерно за запада, тук преминава през един процес на изсветляване, достигайки до тютюнево, светлосиньо и бледо бежово.

Много ни допаднаха дантелените акценти, които присъстваха в почти всеки модел, без значение дали е риза, панталон или рокля. А моделите с метален блясък завършваха по интересен начин западната кънти визия.

И така, това беше всичко, което Ню Йорк успя да ни даде като тенденции и красота за следващото лято.

Но пък сега следва любимият ни Лондон, където сме на първите редове. Затова ни чети всеки ден, за горещи новини и истории от седмицата на модата в Лондон, която току-що започна.
 

More All fashion