Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Ню Йорк: Ден седми от модната фиеста. С носталгия по есента.

В седмия ден на съставянето на модния манифест, наречен Пролет 2011, списъкът с изключително успешни...

All fashion преди 13 години

В седмия ден на съставянето на модния манифест, наречен Пролет 2011, списъкът с изключително успешни ревюта преля от изобилие.

Малко артистични тълкования в стил 70-те и цитати от традиционни минималисти направиха този ден специален!

Ето как го видяхме с нашите очи и души:

Anna Sui

Жената на Ана Суи притежава очарователната женственост на 70-те, пролетния чар на всевъзможните принтове, нежното ухание на натуралната красота. Материите са предимно висококачествена коприна и деним, но дизайнерката автор на някои от най-артистичните интерпретации на женския гардероб, не изключва дантелата като прекрасен вариант за ежедневния аутфит.



Прекалено многото детайли на Ана не дразнят нито за миг, а особено силно сме привързани към копринените панталони чарлстон, но само при нея за сега, и нежните момичешки рокли.
Изключително присъствие на ръчната изработка в плетени пуловери, както и в бродериите.

Douglas Hannant



Всекидневни и вечерни рокли и тоалети в нежни, сладки нюанси на сметаната върху тортата и лекия лимонов крем показа дизайнерът. Цветята са изключителен детайл върху вечерните рокли, които са дълги до земята, с леки драперии и в любимия ни шифон. И единствено тях, както и разкроените къси поли, в комбинация с класическо сако, харесахме най-много в колекцията.

Другото е малко опасно за диабетици заради твърде захоросаните модели с огромни пандели и в сладникави цветове.

3.1 Phillip Lim



Никой от нас не се съмняваше, че и този път Филип Лим ще успее да ни заинтригува.
Не можеш да си представиш, че една домакинска престилка има способността да превърне основата красива пролетна дреха, но дизайнерът го постига по най-съвършения начин. Ето как се получава: Взимаш една мини рокля, дълга пола, обикновена трикотажна буза, панталон или друга основна част от гардероба ти, слагаш върху нея – горе, долу или в страни, обикновена бяла престилка и стават чудеса.

Освен това Филип Лим не е пропуснал да обърне внимание на разкошните фини материи, кожата в мини роклите и невероятните пролетни цветове като най-синьото синьо, най-неутралното зелено, най-сладкото сиво, най-нежното nude.

Няма да забравим и супер дългите панталони, широки и плътни, както и лежерните тренчове и сака и тишъртите, покрити с фина дантела и тюл.

Michael Kors



Като изключим банските костюми в топли кафяви нюанси, и женската, и мъжката линия на един от любимите ни американски дизайнери е семпла, лишена от всякакви сложни конструкции, а силуетът на полите, роклите, панталоните, и тренчовете дори, определено не се съобразява с нищо друго освен да пада свободно върху красивите тела на мъжете и жените.

Мъжката част ни изненада приятно с ленените костюми, плетивата и дълбоките деколтета, а при дамите – както всеки път Майкъл Корс е дал всичко от себе си.

Като цяло тенденциозното бяло не е пренебрегнато, но то не е отправна точка в колекцията на дизайнера.

Широките рокли туники в трикотажни, копринени или памучни материи идват като свеж полъх в иначе луксозната концепция на Майкъл Корс.

Женствената е изцяло в ръцете на простите неща, но цветовете могат да направят това още по-красиво – изобилие от светло, много светлосиво, зелено почти като тревата, камилско в аксесоарите и хубаво, ненаситено жълто се оказаха една изключително добра палитра за дамския гардероб през пролетта.

Тренчовете пък бяха в най-класическия си вариант – много широки и дълги до средата на прасеца, точно толкова, колкото полите и роклите.

Аксесоарите обаче силно се отличаваха – виждаме големи плетени чанти, колани и обувки на платформа в един и същи цвят. Чанти през рамо пък носеше почти всеки модел – и момчетата и момичетата.

Носталгията по есента присъстваше в плетените широки жилетки и мъжките пуловери.

Helmut Lang


Най-хубавото в колекцията на Никол и Майкъл Коловос беше интерпретацията на основата на дамския гардероб – пола, сако, рокля. Никога не си представяла, че бизнес костюмът може да бъде толкова красива дреха, само защото вместо класическа пола, добавяш към сакото дълга до земята такава с цепка, която стига до средата на бедрото.

Ботите, също класически и до глезена, са идеалният вариант за ранна пролет, а големите и малки чанти плик са сигурен победител сред аксесоарите за любимия ни сезон.

Yigal Azrouël



Дълги и широки гащеризони, панталони и поли, бели и нежни рокли, елегантни костюми, но в тематиката на коктейлните рокли. Това е Yigal Azrouël пролет-лято 2011. Заедно с бялото, неутралните цветове, сивото и черното като акцент.

Narciso Rodriguez



Истината тук е, че не за първи път виждаме серия от минималистични рокли, но тези на
Narciso Rodriguez определено са най-красивите.
Традиционният минималист признава, че модата понякога има нужда просто да диша, а ние пък се убедихме, че истинската красота се крие в простите неща – в дългите до средата на прасеца рокли, бели или бледосиви, черни или в златисти оттенъци. Презрамките тънки, а кройката почти като на сатенената ти нощница. Толкова секси и толкова женствено, че направо не ни се иска да свършва.

На хоризонта се появяват и супер дългите панталони, както и обувките с каишка, тип Мери Джейн.

Чети малко по-късно за последния и най-успешен ден на Седмицата на модата в Ню Йорк.
 

More All fashion