Следва

Седмица на модата в Лондон. Първият ден бе в чест на младите британски дизайнери

Родните модели са като препарирани на кастингите в чужбина и не са подготвени за голямата кариера

Притеснена за българската мода и съдбата и на моделите в голямата индустрия, шефката на МА Визаж Жени...

All fashion преди 13 години

Притеснена за българската мода и съдбата и на моделите в голямата индустрия, шефката на МА Визаж Жени Калканджиева заявила пред Монитор, че момичетата ни в чужбина се държат непрофесионално!

Опасенията на шестата в света красавица през 95-та година са, че губим реномето си в чужбина с неподготвените момичета: „Нашите момичета масово не говорят английски, което е голям проблем за кастинги в чужбина. Не са освободени и отиват като препарирани - сякаш някой ще ги яде или ще спи с тях. Явяват се на кастинги за модели, а зъбите им са критични, косата им е кошмарна, кожата им е ужасна. Естественото винаги е било най-хубаво."

А ние пък питаме: Кой е виновен за тази липса на увереност и самочувствие и къде е ролята на агенцията в шлифоването на красавиците?

Дни след успеха на Таня Илиева в Ню Йорк и на Николай Божилов с първото място на международния конкурс Triumph Inspiration Award сме малко по-спокойни, защото младите българи в модата наистина имат от кого да се учат в кариерата си.

А добрите примери трябва да ни служат като визитна картичка, за да можем да привличаме чуждестранния интерес.



 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.