Следва

Лара Стоун за Calvin Klein и толкова

Седмица на модата в Лондон. Първият ден бе в чест на младите британски дизайнери

В петък нетърпеливият Лондон още в ранни зори откри своята модна седмица. Очаквахме я с големи усмивки, още...

All fashion преди 13 години

В петък нетърпеливият Лондон още в ранни зори откри своята модна седмица. Отново сме там и отново сме свидетели на това как се създават тенденциите за следващия сезон - Пролет 2011.

Очаквахме я с големи усмивки, още повече след като талантлиявият Ники Божилов само ден преди това спечели голямата награда на Triumph за млади дизайнери в Лондон.

Именно това е есенцията на английската модна седмица - младите, новите, екстравагантните и бъдещите силни в дизайна.

Разсънихме се още в 10 с Maria Grachvogel. Лейбълът съвсем не е от най-новите (1994), а и вече може да се похвали със сериозни клиенти като Ясмин Льо Бон и Анджелина Джоли.

На пръв поглед нищо особено, на фона на екстравагантните решения, които ни предстои да видим през седмицата, но както знаем Less is More, особено през топлия сезон. Палитрата и кройките сякаш следваха последователността на едно денонощие. Започна се с нежен, абсолютно невинен и лек беж, къси рокли от летлива материя, буквално сливащи се с тялото. После обедното слънце изгря с ярко, наистина ярко жълто, панталони, гащеризони, макар че тази дума звучи грубо за фееричния модел, който видяхме. Ревюто приключи с падането на тъмните цветове - нощно синьо и лилаво, вертикални принтове по дълги вечерни рокли. Наред с медитативната музика - малко модно фън шуй.

В момента, в който започна ревюто на Bora Aksu, точният израз беше “Да си дойдем на думата!” Иновативен дизайн, извънземни форми и в същото време барокова чувственост.



Клинове се стичаха по краката на манекенките, изпод балоновидни рокли. Особено много ни хареса червеното и сребристото бижу - две последователни рокли, по малко McQueen, по малко Rodarte, но не толкова свирепо. И по много Bora Aksu. Турският възпитаник на Central Saint Martins все повече взе да ни става любим!

Jean-Pierre Braganza тръгна малко колебливо с едва различими принтове и плахо жълтеникакво.



На моменти обаче сякаш някой пускаше рок китарата и изкачаше смел принт, смел грим, нарязани клинове или пък някой дългокос рус мъж и носеше прилив на енергия. Хареса ни роклята “усмирителна риза” накрая, макар че шоуто не беше особено диво.

Hannah Marshall не изневери на черното, освен с няколко бежови визии в края на шоуто. Другите цветове не й и бяха неубходими, за да постигне ударния ефект на предишните си ревюта.



Hannah
не слага дори един излишен шев, а точно колкото е необходимо - гледаш уж дълго черно сако на голо, но веднъж моделът направил завой на подиума, изрязаният гръб, покрит с черна мрежа, редефинира значението на “Малка черна рокля”.

Hannah Marshall отбелязва като две от най-важните за нея събития през 2010 срещата с Елизабет II и тази с Ана Уинтър. Две кралици за една година, това трябва да ни говори достатъчно.

Уикендът обаче беше обещаващ, но за него ще ти разкажем малко по-късно! Очаквай в следващите дни и другата почти толкова интересна част от модната седмица - самата й публика.
 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.