Следва

Избрахме звездата на България

Седмицата на модата в Лондон. Уикендът

Уикендът превърна Somerset House в истински моден кошер в сърцето на Лондон...

All fashion преди 13 години

Уикендът превърна Somerset House в истински моден кошер в сърцето на Лондон...

Редактори и знаменитости създаваха навалица пред шатрата на всяко ревю, защото програмата от млади дизайнери беше много пъстра и интензивна.

Едва ли има шоу, за което да не си струва да се спомене през изминалите два дни.

Ето какво ни оставиха съботните дефилета:

Louise Gray

Понякога просто се чудиш къде да гледаш по-напред: пижамени принтове, слоугъни, пластмаса, пачуърк от цветове и материи, възели, престилки, декорации за косите, за които не намирам описание и дори блестящо прозрачно сари с едно рамо.
Пропуснах ли нещо? А да, “бели чорапи до глезена”, за които евентуално забалязвате към средата на шоуто, че всъщност са нарисувани върху краката на манекенките.



Първото самостоятелно ревю на Louise Gray беше необуздано и шумно създание. Инспирирано от поп арта и от племена от Тринидад и Тобаго, шоуто просълзи известната със строгостта си Луис Уилсън, преподавала на дизайнерката в магистърската програма на Central Saint Martins College of Art&Design.
Всичко, което Louise сложи в “миксера”, се превръща в чиста мода. Умишлено или не, нейните ревюта напомнят ранната Вивиан Уестууд, а това не може да е минус в ничия биография.

Twenty8Twelve



Дори и като се абстрахираме от факта, че Джъд Лоу беше на първа линия, имаше още много страхотни неща, свързани с лейбъла на Савана и Сиена Милър. Колекцията беше лесна за смилане, забавна, носима, точно каквото иска всяко момиче. Дрехи, вдъхновени от Америка през 50-те и обути в чехли с блестящи пандели.

Emilio de la Morena




Испанецът от известно време вече владее сърцата на Джулия Рестън Ройтфелд, Кейт Мос и Лейтън Мийстър, заради фантастичните си коктейлни рокли. Не беше изненада, че и за пролет/лято 2011, Emilio de la Morena показа секси вечерни рокли за космополитното It-момиче от кориците на списанията, заедно с няколко перфорирани кожени якенца. Палитрата му, вдъхновена от артиста Лучио Фонтана включваше горчица, лимонено жълто, бледо розово, ментово зелено и черно, много тренди. Любимото ни шоу за деня!

Topshop Unique




Ако някой се е съмнявал, че 70-те са мега трендът за пролет/лято 2011, то Unique дойде, за да разбие всяко съмнение. Шифонени блузони с разкроени ръкави, гащеризони, пъпчета на показ, хипи ресни, плексигласови платформи и флорални принтове. Косите и гримът на моделите бяха като излезли от фотография на Хелмут Нютън. Всеки следващ сезон линията Unique предлага най-търсените must-haves в Topshop, този сезон няма да е изключение.

House of Holland




Колекция, толкова седемдесетарска може да бъде създадена само от някого, роден през 80те - Хенри Холанд е дете на 1983г.
Плисирани поли и ръкви, пачуърк от кожени звезди за декорация по панталоните, ярки комбинации, плюшени обици и дълги ресни по късиte рокли. Всяка следваща визия действаше първоначално като свежо цветно петно, в което постепенно откриваш детайлите. “Всичко започна със 70те, Студио 54 и Xanadu,” каза Холанд, “колекцията е светла, забавна и млада, но не толкова млада като преди.” Това се вижда, House of Holland пораства заедно с феновете си.

Charles Anastase



Charles Anastase малко поуспокои страстите по подиума в края на съботните ревюта, но по добър начин. Тук нямаше свръх декорации или избухващи притнтове, вместо това френският възпитаник беше напипал точно пулса на бъдешите летни трендове - излизане от “модерното”, приглушени светли тонове, тънък шифон няколко рокли за Дорори от Магьосникът от Оз и зелени чорапогащници. Просто ревю, в чиито дрехи искаш да скочиш мигновено без да се притесняваш дали приятелите ти ще те познаят.

 

More All fashion