Следва

Избрахме звездата на България

Седмицата на модата в Лондон. Уикендът

Уикендът превърна Somerset House в истински моден кошер в сърцето на Лондон...

All fashion преди 13 години

Уикендът превърна Somerset House в истински моден кошер в сърцето на Лондон...

Редактори и знаменитости създаваха навалица пред шатрата на всяко ревю, защото програмата от млади дизайнери беше много пъстра и интензивна.

Едва ли има шоу, за което да не си струва да се спомене през изминалите два дни.

Ето какво ни оставиха съботните дефилета:

Louise Gray

Понякога просто се чудиш къде да гледаш по-напред: пижамени принтове, слоугъни, пластмаса, пачуърк от цветове и материи, възели, престилки, декорации за косите, за които не намирам описание и дори блестящо прозрачно сари с едно рамо.
Пропуснах ли нещо? А да, “бели чорапи до глезена”, за които евентуално забалязвате към средата на шоуто, че всъщност са нарисувани върху краката на манекенките.



Първото самостоятелно ревю на Louise Gray беше необуздано и шумно създание. Инспирирано от поп арта и от племена от Тринидад и Тобаго, шоуто просълзи известната със строгостта си Луис Уилсън, преподавала на дизайнерката в магистърската програма на Central Saint Martins College of Art&Design.
Всичко, което Louise сложи в “миксера”, се превръща в чиста мода. Умишлено или не, нейните ревюта напомнят ранната Вивиан Уестууд, а това не може да е минус в ничия биография.

Twenty8Twelve



Дори и като се абстрахираме от факта, че Джъд Лоу беше на първа линия, имаше още много страхотни неща, свързани с лейбъла на Савана и Сиена Милър. Колекцията беше лесна за смилане, забавна, носима, точно каквото иска всяко момиче. Дрехи, вдъхновени от Америка през 50-те и обути в чехли с блестящи пандели.

Emilio de la Morena




Испанецът от известно време вече владее сърцата на Джулия Рестън Ройтфелд, Кейт Мос и Лейтън Мийстър, заради фантастичните си коктейлни рокли. Не беше изненада, че и за пролет/лято 2011, Emilio de la Morena показа секси вечерни рокли за космополитното It-момиче от кориците на списанията, заедно с няколко перфорирани кожени якенца. Палитрата му, вдъхновена от артиста Лучио Фонтана включваше горчица, лимонено жълто, бледо розово, ментово зелено и черно, много тренди. Любимото ни шоу за деня!

Topshop Unique




Ако някой се е съмнявал, че 70-те са мега трендът за пролет/лято 2011, то Unique дойде, за да разбие всяко съмнение. Шифонени блузони с разкроени ръкави, гащеризони, пъпчета на показ, хипи ресни, плексигласови платформи и флорални принтове. Косите и гримът на моделите бяха като излезли от фотография на Хелмут Нютън. Всеки следващ сезон линията Unique предлага най-търсените must-haves в Topshop, този сезон няма да е изключение.

House of Holland




Колекция, толкова седемдесетарска може да бъде създадена само от някого, роден през 80те - Хенри Холанд е дете на 1983г.
Плисирани поли и ръкви, пачуърк от кожени звезди за декорация по панталоните, ярки комбинации, плюшени обици и дълги ресни по късиte рокли. Всяка следваща визия действаше първоначално като свежо цветно петно, в което постепенно откриваш детайлите. “Всичко започна със 70те, Студио 54 и Xanadu,” каза Холанд, “колекцията е светла, забавна и млада, но не толкова млада като преди.” Това се вижда, House of Holland пораства заедно с феновете си.

Charles Anastase



Charles Anastase малко поуспокои страстите по подиума в края на съботните ревюта, но по добър начин. Тук нямаше свръх декорации или избухващи притнтове, вместо това френският възпитаник беше напипал точно пулса на бъдешите летни трендове - излизане от “модерното”, приглушени светли тонове, тънък шифон няколко рокли за Дорори от Магьосникът от Оз и зелени чорапогащници. Просто ревю, в чиито дрехи искаш да скочиш мигновено без да се притесняваш дали приятелите ти ще те познаят.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.