Следва

Хотел Вавилон по БНТ1

Изложба Рада Цанкова и Рада Дичева

От 23 септември до 5 октомври 2010 г. галерия „Ракурси“ представя Рада Дичева и Рада Цанкова. Изложбата е...

Events преди 13 години

От 23 септември до 5 октомври 2010 г. галерия „Ракурси“ представя Рада Дичева и Рада Цанкова. Изложбата е замислена от галерията, която събира двете художнички, работили независимо една от друга. Всяка от тях показва произведения, създадени през последните години, които не са обединени тематично, изпълнени са в различна техника и материал и въпреки това в тях има много сходства.

Творбите и на двете художнички отразявят впечатления от техни пътувания. Рада Цанкова показва картини, инспирирани от магическото усещане, останало от гр. Ханя на о. Крит, които озаглавява „Валс в два такта“; а „Порцелановите сънища“ на Рада Дичева са едно пътешествие в „шантавия свят на сънищата, където всичко е възможно – порцеланово -златно, висящо, полегнало“. И за двете художнички пътят е целта.

Най-същественото сходство в тяхната работа обаче, е способността им да уловят деликатния свят на усещанията, в които да си чувствителен е ценност, а да го споделяш е качество. Това беше и причината да бъдат поканени в обща изложба.


Рада Цанкова

Рада Дичева работи керамика, порцелан и хартия, през последните години се занимава с дизайн. Рада Цанкова е живописец, живее и работи като свободен художник в Париж, има няколко самостоятелни изложби в галерия „Ракурси“ в София.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?