Следва

Да или не на "месния" принт?

Лондон, ден трети. Нека бъдат принтове!

Безспорен фаворит в днешната ни класация с ревюта и победител номер едно в категория нестрандартни...

All fashion преди 13 години

Господ може и да си е почивал в неделя, но тази неделя със сигурност не беше от най-спокойните в света на модата. Отново много ревюта, отново много красиви дрехи, отново подбрахме най-доброто според нас - за вас.

Mary Katrantzou

Безспорен фаворит в днешната ни класация с ревюта и победител номер едно в категория нестрандартни вдъхновения. Гъркинята е кралицата на дигиталните принтове, заела е ниша толкова елементарна, че чак се чудим как никой не я е изпреварил и толкова успешна, че ти спира дъхът, като видиш роклите й.

Къси симетрични рокли с дигитален принт, понякога под формата на масови бижута, понякога с мотиви от парфюмени шишета. В първия си самостоятелен сезон Mary Katrantzou е вдъхновена от интериора и по-специално от стилизираните фотографии от 70-те на Хелмут Нютън и Гий Борден. Гениално!

Очевидно, защото резултатът е зашеметяващ. Принтове толкова съвършени, че мамят окото с оптически измами, полюлеи се превръщат в колиета, лампиони в поли. Тези сюрреалистични шедьоври на дигиталния принт могат да се разглеждат като произведения на изкуството. Нямаме търпение да видим Анна Дело Русо в една от тези и май няма да чакаме дълго, модната икона бе във възторг от шоуто.

Basso and Brooke



Двамата пионери на sci-fi дигиталните принтове решиха, че е време да поотстъпят назад преди похватът да е станал твърде повсеместен. Този сезон роклите говореха за миналото, базирани на ръкописи, древни карти и всичко, което говори за low-fi ерата.

Не толкова впечатляваща, колкото предните колекции, но един от стожерите на дигиталния принт и този сезон. Ако си представим една жена на новото бъдеще, която носи Mary Katrantzou по вечерните си коктейли, то тя определено ще носи именно Basso and Brooke в ежедневието си.

Michael van der Ham



С Michael van der Ham едновременно винаги знаеш какво ще представлява колекцията и същевременно никога не знаеш как ще изглежда. Холандецът, също като Mary Katrantzou, е намерил своята тясна специализация и действа колекциите си само в нея, само че тя самата е неизчерпаема.

Майкъл разделя дрехите като сиамски близнаци и ги свързва сякаш пресъздава нови раздвоени идентичности. Нещо от 50те, свързано с нещо от 70те, свързано с принт на самия дизайнер. Колаж от материи, тотална асиметрия и дрехи, които приличат на нищо друго, което сте виждали до сега. На това му се вика английска млада школа!

Matthew Williamson



Matthew Williamson вече не иска да е доброто момче, правещо дългите рокли с принтове на екзотични плажове. Това лято неговото момиче е секси котка, понякога дори със змийска кожа, рядко покрива раменете си с нещо различно от развят шал или ярко синьо лъскаво сако.

Дизайнерът твърди, че е вдъхновен от самотните осторви и сливането с природата. Високи, високи платформи, като че ли не предвидени да се носят в пясъка, къси дължини, секси, развяти ресни, развята коприна, развяти коси. Нека лятото идва по-скоро и дано да не е на самотен остров.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.