Следва

Да или не на "месния" принт?

Лондон, ден трети. Нека бъдат принтове!

Безспорен фаворит в днешната ни класация с ревюта и победител номер едно в категория нестрандартни...

All fashion преди 13 години

Господ може и да си е почивал в неделя, но тази неделя със сигурност не беше от най-спокойните в света на модата. Отново много ревюта, отново много красиви дрехи, отново подбрахме най-доброто според нас - за вас.

Mary Katrantzou

Безспорен фаворит в днешната ни класация с ревюта и победител номер едно в категория нестрандартни вдъхновения. Гъркинята е кралицата на дигиталните принтове, заела е ниша толкова елементарна, че чак се чудим как никой не я е изпреварил и толкова успешна, че ти спира дъхът, като видиш роклите й.

Къси симетрични рокли с дигитален принт, понякога под формата на масови бижута, понякога с мотиви от парфюмени шишета. В първия си самостоятелен сезон Mary Katrantzou е вдъхновена от интериора и по-специално от стилизираните фотографии от 70-те на Хелмут Нютън и Гий Борден. Гениално!

Очевидно, защото резултатът е зашеметяващ. Принтове толкова съвършени, че мамят окото с оптически измами, полюлеи се превръщат в колиета, лампиони в поли. Тези сюрреалистични шедьоври на дигиталния принт могат да се разглеждат като произведения на изкуството. Нямаме търпение да видим Анна Дело Русо в една от тези и май няма да чакаме дълго, модната икона бе във възторг от шоуто.

Basso and Brooke



Двамата пионери на sci-fi дигиталните принтове решиха, че е време да поотстъпят назад преди похватът да е станал твърде повсеместен. Този сезон роклите говореха за миналото, базирани на ръкописи, древни карти и всичко, което говори за low-fi ерата.

Не толкова впечатляваща, колкото предните колекции, но един от стожерите на дигиталния принт и този сезон. Ако си представим една жена на новото бъдеще, която носи Mary Katrantzou по вечерните си коктейли, то тя определено ще носи именно Basso and Brooke в ежедневието си.

Michael van der Ham



С Michael van der Ham едновременно винаги знаеш какво ще представлява колекцията и същевременно никога не знаеш как ще изглежда. Холандецът, също като Mary Katrantzou, е намерил своята тясна специализация и действа колекциите си само в нея, само че тя самата е неизчерпаема.

Майкъл разделя дрехите като сиамски близнаци и ги свързва сякаш пресъздава нови раздвоени идентичности. Нещо от 50те, свързано с нещо от 70те, свързано с принт на самия дизайнер. Колаж от материи, тотална асиметрия и дрехи, които приличат на нищо друго, което сте виждали до сега. На това му се вика английска млада школа!

Matthew Williamson



Matthew Williamson вече не иска да е доброто момче, правещо дългите рокли с принтове на екзотични плажове. Това лято неговото момиче е секси котка, понякога дори със змийска кожа, рядко покрива раменете си с нещо различно от развят шал или ярко синьо лъскаво сако.

Дизайнерът твърди, че е вдъхновен от самотните осторви и сливането с природата. Високи, високи платформи, като че ли не предвидени да се носят в пясъка, къси дължини, секси, развяти ресни, развята коприна, развяти коси. Нека лятото идва по-скоро и дано да не е на самотен остров.
 

More All fashion