Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на модата в Лондон. Fashion goes green

Upcycled дрехите могат да изкочат буквално от всякъде, което олицетворява и уникалността на продукта. Те в...

Fashion преди 13 години

Всичко ново е добре преработено старо. Имаме предвид новата тендеция, която е започнала да се процежда в мейнстрима - Upcycling (или може би на български ъпциклиране?). Не трябва да бъркаме това с рециклирането, upcycled дрехите, стартирани от Estethica, са спасени от унищожение парчета останал плат, изрезки и други единични останки от фабрики и дизайнерски работилници, сред които Azzedine Alaia, Alberta Feretti и Stella McCartney.

Upcycled дрехите могат да изкочат буквално от всякъде, което олицетворява и уникалността на продукта. Те в никакъв случай не са долнокачествени или по-малко привлекателни. Напротив, те изглеждат и придават усещане за готин и луксозен продукт и изискват същото внимание.

В петък по време на седмицата на модата в Лондон се проведе за първа година и специално ревю, наречето Sustainable Show, в което участваха млади и утвърдени дизайнери, занимаващи се с направата на дрехи, минимално изчерпващи природните ресурси.

Ревюто се провежда като израз на обвързването на Британския моден съвет с екологичната мода.

Наред с колекцията World’s End на Вивиан Уестууд и Vegan bags на Стела Маккартни, From Somewhere, People Tree, Junky Styling и nina Dolcetti показаха, че природосъобразната мода не е само смотани чино панталони, цвят каки и басмени торби.

Трайбъл визии с много пачуърк елементи беше основната тенденция, която застъпи Sustainable Show пролет/лято 2011 и с дрехите, носени от Мариакарла Босконо, Одри Марни и Ерин О’Конър, ревюто наистина остава в съзнанието.



Estethica, която е еко инициатива на Британския моден съвет за минимално хабене на природните ресурси в модата призовава за замисляне за бъдещето на модната индустрия и подкрепя съвестни млади дизайнери и нови брандове да обмислят производството си.

Дрехи от инициативата можете да откриете в колаборацията между Estethica и големият онлайн моден магазин Yoox, на сайта www.yooxygen.com.



Там освен eco-friendly есенно-зимните колекции на Goodone (наши любими!), Henrietta Ludgate, Sonya Kashmiri и други, можете да разгледате видеа и интервюта и да намерите още информация за инициативата, ако защитата на модата ви е присърце.

Ако не, то просто се насладете на дрехите, но поне не забравяй да изгасяш лампата като излизаш от вкъщи.


 

More from View Sofia

Париж в цветове и минимализъм. Ден четвърти

All fashion преди 13 години

В четвъртия ден от модната седмица в Париж, големите имена затвърдиха окончателно тенденциите за следващото лято, които се простират от минимализма на бялото и черното, по-късно прекроен в най-наситените цветове за сезона до малките неонови акценти и вече тенденциозните ципове и ресни...

Истории от живота: Анна Делви, още Сорокина, или как дъщерята на руски шофьор на камион измами цял Манхатън

Celebrities преди 2 години

През 2014 г. Анна Делви се мести в Ню Йорк и води луксозен начин на живот, преструвайки се на наследница на петролен магнат. Разказваме как един най-обикновен руски емигрант, дъщеря на шофьор на камион успява да надхитри целия елит на Манхатън. Но не и справедливостта.    

More Fashion