Следва

Trend Report: Пуловерът – подвластни на магията

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

 Половината от потребителите на луксозни стоки са забелязали спад в качеството на висок клас продукти и услуги...

Fashion преди 13 години

 Mariacarla Boscono за сп.Bergdorf Goodman Есен 2010

Фотографиите и стайлингът са прекрасни, притеснява ни модела. Мариякарла определено има нужда от бургер или не - от пет двойни и 3 големи НЕдиетични коли. Надяваме се в крайния резултат photoshop обработката да е имала последната дума, защото пропорциите на модела са абсолютно нездравословни.

В тази връзка британското правителство взема проблемите с коригирането на снимки в свои ръцe. Следващия месец негови представители заедно с рекламисти, модни редактори и здравни експерти се събират за да обсъjдят, как да популяризират радостта от собствената фигура сред младите момичета. Ако постигнат целта  си, съвсем скоро снимките от рекламни кампании и фотосесии ще бъдат обозначавани като коригирани, за да предупреждават хората, че перфектните тела, които виждат, са само дигитални фантазии. 

Спад в качеството на луксозните продукти и услуги



Половината от потребителите на луксозни стоки са забелязали спад в качеството на висок клас продукти и услуги, съгласно Luxury Institute.

Петдесет и седем процента от купувачите с висок доход смятат отношението при обслужване на клиенти като определящо за качеството на луксозните стоки, но 50% са забелязали значителен спад именно там. Това представлява сериозна заплаха за престижните марки. 

Отношението към клиента в магазина и уеб сайтайта трябва да бъде извънредно и последователно, така че луксозните потребители да предприемат дългосрочни взаимоотношения. От предишни проучвания се знае, че потребителите са готови да дадат два пъти по-голяма част от съдържанието на портфейлите си, ако имат добри взаимоотношения с търговците, но също така се знае, че състоянието на пазара в момента все още е доста мрачно.

Luxury Institute отбелязват, че луксозните марки трябва да бъдат известни с обслужването си. Когато си плащаш за най-доброто, си  плащаш за най-доброто качество, изработка, дизайн и обслужване.

Седмицата на модата в Ню Йорк: много красиви рокли, но без послание



След като седмицата на модата в Ню Йорк официално приключи, можем честно да заявим, че останахме леко разочаровани. Шумът около ревютата като че ли се откасяше повече за това, което се случва отвър подиума -  знаменитостите на първите редове получиха повече внимание от колекциите. 

Изненади почти липсваха - дизайнерите просто направиха това, което правят добре. Calvin Klein се завърнаха към минимализма си с най-прекрасните изчистени силуети. Ralph Lauren заложи на "безопасния" си Запад, а Oscar de la Renta ни зашемети с красива като градина с цветя колекция. 

Но те, както и повечето, които видяхме, като че ли нямаха своето сериозно послание - просто куп много красиви дрехи за носене. 

Ali Lagarde за Russh Австралия




Някой май не е слушал, когато са му казвали да не си смуче пръстите като бебе или по-конкрето Ali Lagarde. Това ни показва в снимките си за Russh Австралия за брой октомври/ноември 2010. Не ни харесват и сивите вежди, и болнавия вид на модела. 

Снимките са дело на фотографа Pierre Toussaint.

Модел падна закривайки ревюто на Burberry в Лондон



И накрая нещо забавно!

Професията на модел никак не е толкова блякава и розова, колкото изглежда често по кориците и по подиумите. Напротив, те често се изправят пред редица препятствия по пътя на съвършената снимка (представи си да снимаш бански костюми в снега или палта през юли) или безупречната разходка по котешката пътека. 

Една от тези най-големи пречки носи звучното име Висок Ток и Нина Портър го демонстрира най-нагледно падайки, докато закриваше ревюто пролет/лято 2011 на Burberry Prorsum.

Остава само да ти пожелаем честит празник и докато все още краката ни не са обявили своята независимост от високите токчета, гледай къде стъпваш!

More Fashion