Следва

Дженифър Анистън и Кортни Кокс отново най-добри приятелки на екрана

Рождения ден на Джак честваме с изложба

160-годишната история на легендарното уиски Jack Daniel’s е тема на мултимедийната изложба, която се открива...

Events преди 13 години

160-годишната история на легендарното уиски Jack Daniel’s е тема на мултимедийната изложба, която се открива на 27 септември, понеделник, в столичната галерия “Райко Алексиев” на ул. “Раковска” 125.

Историята на легендарното уиски, разказана в картини и предмети, ще предаде на българската публика магията на неговото родно място и ще разкаже за необикновения живот на неговия създател - Джаспър Нютън Даниел.

И днес, всяка капка от Jack Daniel’s Old №7 се произвежда по същата традиционна технология и има същия превъзходен вкус, както и по времето на своя създател. Това е най-старата просъществувала и до днес дестилерия, регистрирана от правителството на САЩ.

От 28 до 30 септември всеки фен на легендарната марка ще може може да се потопи в атмосферата на Линчбърг, щата Тенеси и да надникне в дестилерията на Jack Daniel’s.



Избожбата е част от честванията на 160-ия юбилей на Джак Даниел, създателят на прочутото уиски. По традиция неговият рожден ден се празнува през целия месец септември, тъй като точната му рождена дата е безвъзвратно загубена при пожар на архива на Линчбърг.

Затова, феновете на марката по цял свят празнуват рождения ден на Джак през целия септември. И тъй като 2010 г. е юбилейна за марката, през целия месец септември Jack Daniel’s черпи с торта всички свои фенове в заведенията.

Дестилерията отбелязва празника със специална юбилейна бутилка, от която у нас ще бъдат внесени едва 2400 бройки.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.