Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Модната седмица в Милано. Минималисти срещу максималисти

Ярките цветове и силното присъствие на луксозни лейбъли е преимущество на Миланската модна седмица....

All fashion преди 13 години

Ярките цветове и силното присъствие на луксозни лейбъли е преимущество на Миланската модна седмица.
Но какво се случи след Prada, и как минимализъм и максимализъм влязоха в люта битка, чети по-надолу в текста.

Moschino

Предварително заявяваме, че тези няколко снимки в никакъв случай не биха могли да изчерпят колекцията на лейбъла, но представата за триумфа на цветовете се добива и само с един кадър.

Червени и сини точки, райета, тюрбан, големи обеци, много и макси гривни, златисти нюанси – всичко това накуп и по много в колекцията на Росела Жардини. Често и само в един аутфит.

Максимализмът тук обаче е изненадващо прекрасен, а в момичето Москино можеш да намериш по малко от Дивия запад, малко от 80-те и малко от вечното романтично девейче, което често и големите госпожици обичат да възраждат чрез дрехите.

Etro



Еклектиката при Вероника Етро е в микса между града и племенните общности. Моделите носят освен традиционните за Етро пейсли и флорални мотиви, много ресни, а силуетът е свободен в движенията си чрез разкроените рокли с асиметрични дължини. Цветовете са много и отново има силно присъствие на аксесоарите. Ако избираш да си жената Етро през пролетта, трябва да умееш да намериш златната среда между силната пролетна експресия, твоята дива градска същност и малко залитания в света на кича.

Gianfranco Ferré



Определено фокусът на Tommaso Aquilano и Roberto Rimondi беше върху роклите и костюмите и техните интерпретации в стил Ferre.

Видяхме мини поли, с мини сака без ръкави, мини рокли трапец, бляскави костюми и дълги до земята свободно падащи рокли. Черно, бяло, ярко розово, карамел и крем. Нищо впечатляващо за марка с традиции в луксозната мода. Освен материите, разбира се! Фина кожа от питон се съчетава с още по-фина коприна.

Versace



Игра на форми, материи и противоположности. Това видяха зрителите на двете ревюта в Театро Версаче в Милано на 24 септември. Ако новата колекция се сравни с предишната пролетно-лятна, веднага правят впечатление няколко съществени различия: бонбонените розово, жълто, резеда и циклама отстъпват място на монохромните доматено, синьо, черно и бяло; ултра късите поли и рокли са заменени от тесни поли и рокли с дължина до средата на прасеца, А-образни къси поли и рокли с дължина над коляното и дълги рокли за по-специални случаи; платформите, доминирали в предишните няколко колекции, отстъпват на елегентни, изключително тънки токчета-игли, с височина 12 см.

Основната тема, върху която е построена колекцията, е играта на противоположностите и пропорциите - късо срещу дълго, високо срещу ниско, свободно срещу прилепнало, тъмно срещу светло, лак срещу мат...

И при материите противоположностите се привличат. В коктейлните дрехи, например, макрамето присъства редом с гумени елементи, PVC и кожени декорации. Главен герой в колекцията са ресните. Те са в различни дължини, щамповани или еднотонни, като част от корсета, която създава триизмерност, или свободно движещи се около тялото.

Цветовете са ярки – бяло, доматено, тюркоаз, черно. Монохромността се разчупва чрез ивици плът, които се виждат през PVC елементите, или от принтове, които се появяват в цепките на полите или върху различни по дължина ресни.

Bottegga Veneta



Онези рокли, които познавахме, елегантни, опростени и женствени съвсем са си отишли, а на тяхно място сега са спортните костюми, прекроени в удобни градски модели.
Цветовете са неутрални, но черното пак е на дневен ред. Мокрият ефект на косите е малко прекален, но със сигурност жената в колекцията пролет-лято 2011 би предпочела да премахне сешоара от досадните си задължения, за да е се чувства свободна и пълна с движение.
Материите също отговарят на предназначението на костюмите – промазани материи, памук и типични за банските еластични материии.

Max Мara



Минималисти или максималисти. Това беше дебатът в седмицата на модата в Милано. И може би за да смекчи още повече някои екстремно цветни и диви лейбъли, Max Mara e още по-минималистичен. Къси панталони, елегантни гащеризони, топове от еластични материи в жълто, оранжево и виолетово, панталонът в същия цвят, коланът е силен акцент – тънък и цветен, панталонът широк – блузата – тясна.
Прекрасни форми и красота, която се улавя от способността да видиш всяко фино движение на тялото.

В следващ материал малко по-късно ще видим Blumarine, иконата на минимализма Jil Sander, момичетата и момчетата на Just Cavalli, както и зашеметяващия Emilio Pucci.
 

More All fashion