Следва

Седмица на модата в Mилано - на финалната права

Принтове за чудо и приказ в третия ден от модната седмица в Милано

Популярността на някои италиански марки в писането на симфонии от цветове, принтове и леопардови шарки ни...

All fashion преди 13 години

Седемдесетте се завръщат, мини и макси често ще се срещат, а ярките цветове, характерни за модната столица на Италия си останаха запазена марка.

Какво се случи след прекрасните стилни модели на Max Mara, чети по-адолу в текста.|

Blumarine
Дизайнер: Анна Молинари


Популярността на някои италиански марки в писането на симфонии от цветове, принтове и леопардови шарки ни накара да поемем дълбоко въздух преди да започнем да се наслаждаваме на моделите. Опитът да се фокусираме върху акцентите, които Ана Молинари наслагва в пролетната колекция на Blumarine обаче, бяха неуспешни.

Всъщност леопардовите шарки върху пастелните тонове на розовото, синьото и оранжевото, както и върху неутралното бежово не бяха достатъчни, за да завършат мисълта на дизайнерката. Тя беше решила да добави към карнавала златни акценти като колани, дълги колиета и гривни.

Иначе, ако се опитаме да преглътнем зоо мотива, който водеше колекцията, харесахме женствените рокли с един ръкав, кожените якета в ярки цветове, бежовите нюанси в съчетание със златните аксесоари и дългите до земята панталони в стил 70-те.

Jil Sander a.k.a. Колекцията на пролет 2010
Дизайнер: Раф Саймънс
Раф Симънс показа една колекция, от която направо настръхваш. Vogue UK: „Колекцията на Jil Sander този следобед показа това, което той може най-добре: накара всички да забравят всичко, което са виждали до сега, като им представи едно перфектно замислено абсолютно отвличане на вниманието.”

Видяхме една фантастична колекция, в която повече от всякога той набляга на основите на дрехата - форма, обем, пропорции и нови материи. Палитрата наподобява кутия с избухнали флумастери, а ярките й цветове подчертават силно обемните силуети. Колекцията започна с бални поли в неонови тонове, съчетани с бели тишърти. След това полите станаха по-тесни, а панталоните се простираха от тип цигара до екстремно широки. Парки в светли цветове вкараха леко спортно усещане в колекцията, но най-силният й момент определено бяха обемните дълги рокли на едро хоризонтално райе и цветя.Големи рисувани цветя, ярки цветове и райета красяха подиума, а моделите носеха найлонови торби, вместо дамски чанти. Колекцията като че ли бе създадена за hаute couture представление.
Защото едва ли си представяш как красивите обемни поли и рисуваните цветя по обемните рокли биха се побрали в малък ресторант в града. Но ние оставаме пристрастни към лейбъла, чийто дизайн винаги ни оставя без дъх.

Just Cavali
Дизайер: Роберто Кавали
Смесването на диското с елементи от Дивия Запад стана тенденция в Милано тази пролет. А при краля на леопардовия принт това е добре дошло, защото той обича да се вихри в света на противоположностите.
Денимът, целият в цветя, не беше пренебрегнат, кожените панталони с лъскви елементи по тях също, а момчетата пък съчетаваха избелен деним при късите гащи с избелен деним при ризите и ужасяващо много капси по тях. Нищо изненадващо за Роберто, който тази година празнува 40-годишния рожден ден на марката, а празникът си личи и в колекцията му.

Emilio Pucci
Дизайнер: Питър Дундас
Бохемски шик и елементи от 70-те, претворени в луксозни рокли и тоалети – така звучи колекцията на марката за пролетта. Морскосиньото и бялото се дължат на любовта на дизайнера към Гърция, а богините му (моделите) дефилираха в красиви мини и макси рокли от дантела коприна и бродерии.

Типичните Pucci принтове не бяха толкова силно изразени, но присъстваха дотолкова, доколкото никога да не ги сбъркаш.

Много ръчна изработка и внимание към всеки фин детайл оставиха повечето гости на шоуто влюбени в пролетната колекция на Pucci. Ние също!

В продължението очаквай подробности за дефилетата на още любими марки от Миланската модна седмица!
 
Модната седмица в Милано. Минималисти срещу максималисти

Седмица на модата в Милано: Цветната атака на големите имена

 

More All fashion