Следва

Нева Балникова с нова колекция във ViewSofia Shop

Седмица на модата в Mилано - на финалната права

Седмицата на модата в Милано приключи с отбелязването на няколко юбилея и появата на звездата на цялата седмица, а може би и на сезона изобщо - колекцията на Jil Sander...

All fashion преди 13 години



Седмицата на модата в Милано приключи с отбелязването на няколко юбилея и появата на звездата на цялата седмица, а може би и на сезона изобщо - колекцията на Jil Sander.

Нека проследим как преминаха последните модни дни в Италия, преди да тръгнем на може би най-очакваното пътувате, това към Париж.


Salvatore Ferragamo



Лейбълът под ръководството на Massimiliano Giornetti преплита минимализъм и лукс в пролетната си колекция, която е втора за дизайнера. Дрехите изгражда една уверена, но спокойна визия в развлечени форми и убити тонове със свободен и бохемски дух.

Задължителните пролетни тенденции отново изплуваха - прозрачно, красиви рокли, плетива, пясъчно, бяло и оранжево. Класически линии, пресъздадени по красив и носим начин.

Dolce & Gabbana



Една почти изцяло бяла колекция се разходи по подиума на Dolce & Gabbana, oзнаменуваща 25-тата годишнина на марката. Естествено преобладаващите елементи са дантелата и бродериите, които видяхме навсякъде по кукленските рокли, сукманите и полите. Ключов айтъм се оказва корсетът, а много от роклите наподобяват прекроено в дреха перде.

Не е подминат и леопардовият принт, но като че ли по не най-подходящия начин (комбиниран с дантела). Контрастът в колекцията е абсолютното черно. За бляскавия завършек се погрижиха кристали обсипващи коктейлните рокли на финала.

Roberto Cavalli



С шоуто пролет/лято 2011 Roberto Cavalli отпразнува 40 години лукс, блясък и сексапил въплътени в жената олицетворяваща лейбъла.

Колекция издържана повече от всякога в духа на Cavalli - не липсваха нито ресните, нито пайетите, нито камъните, нито животинските принтове, острите дълбоки деколтета на дълги до земята рокли, или пък прозрачността.

Въпреки че компанията е известна от десетилетия с кожените си дрехи,  прекрасно обработени в работилниците й, за годишнината си ги подминават. Единствените следи от животни са по саката от крокодилска и кожа от питон, без подгъви, но със запазена цялост. Райетата и петната на дивите котки са заменени със змийски.

Dsquared2



Искаме всеки аутфит от първия до последния за пролетния си гардероб. Определено това беше най-леката за преглъщане и едновременно най-сладката колекция. Балансирана, но секси.

Оксфордските обувки са лека изненада, след последния сезон, но пък допълват идеално визиите с лек момчешки привкус. харесахме острите дълбоки деколтета с дантелен акцент, широките панталони с ръб, роклите с А-линия, кожените пола и яке и тренча.

Giorgio Armani



Giorgio Armani закри седмицата на модата в Милано със силна колекция от дълбоко синьо и черно. С шал омотан около главата и прозрачни материи в свободни силуети, жената Armani пътува през спокойна и ясна пустинна нощ - ето такова усещане оставя колекцията. 

Armani предложи огромно разнообразие от класически сака, както и тесни панталони тип молив, издължаващи силуета. Лека ексцентрична нотка внасят аутфити с пола и панталон, които стоят очарователно шик и уверено. Блясъкът тук е добавен от пайети покриващи вечерните рокли, точно като ясно звездно небе.

Със седйствието на:




 

More All fashion