Следва

Новото ни тайно място - център BodyforminG

Посрещнахме героя на нашето време в София. 160-годишният Джак Даниел

Още на входа на преобразената зала на галерия „Райко Алексиев” гостите ще почувстват автентичната атмосфера...

Food преди 13 години

Още на входа на преобразената зала на галерия „Райко Алексиев” гостите ще почувстват автентичната атмосфера на най-старата дестилерия, регистрирана от правителството на САЩ.
Джак Даниелс!

Специално създаден за случая 3D филм разкрива историята на марката и повдига завесата над процеса на дестилация и омeкотяване на прочутото Tennessee Whisky.

Машина на времето – с чифт 3D очила и любимия на Джак Даниелс люлеещ се дървен стол, те връща назад чак до далечната 1947 година, когато правителството на Съединените щати регистрира „Tennessee Whiskey” като отделна категория, защитена от закона.

Българската следа в експозицията е уникалната, непоказвана досега колекция от над 40 бутилки от легендарното уиски.


Денди на изложбата

Юбилейни бутилки с отлежало десетилетия уиски, предоставени от най-извесният български уиски колекционер Пламен Петрофф, показаха нагледно трансформациите на необикновенното уиски от първите глинени бутилки с керамични запушалки, до позната днес квадратна бутилка с набраздено гърло.

Изложбата показа и с трансформациите на етикета на Джак Даниелс, чак до познатата ни днес черно-бяла визия с енигматиче надпис: Jack Daniel’s old №7.

Единствено неподвластна на времето, според историята в картинки, остава всяка капка от Jack Daniel’s Old №7, която се произвежда по същата традиционна технология и има същия превъзходен вкус, както и по времето на своя създател.



Звезда на вечерта бе специалната юбилейната бутилка, създадена специално за 160тата годишнина от дестилерията на Jack Daniel’s. В своята отличителна квадратна форма и специална черна визия, украсена с червени акценти и опушено-сиви елементи, тя съдържа Tennessee Whiskey с алкохолно съдържание 40% . Специалната бутилка се предлага на българския пазар в лимитирана серия от 2400 бройки.



Тортата, с която чествахме рождения ден на Джак беше голяма и вкусна и споделихме сладостта й с още много специални гости.
 

More from View Sofia

More Food