Следва

Есенна комбинация

My style: С Мариян Станков - Мон Дьо

Мон Дьо е човек, за когото почти не съществуват думи като „не” и „не е в моя стил”. Начинът му на обличане, обаче...

Fashion преди 13 години

Сигурно няма човек, който да не е споменавал името на Мон Дьо всеки път, когато става въпрос за добра лайфстайл, а преди това и политическа, журналистика.

И в поредицата материали, посветени на телевизионния ефир, неговите обичани лица, риалити предавания и непростими грешки, нямаше как да не ти го представим отново.

Мариян, както всъщност е името му, винаги е заслужавал внимание, заради това, че е интересна и колоритна личност с неизчерпаема енергия.

Мон Дьо е човек, за когото почти не съществуват думи като „не” и „не е в моя стил”. Начинът му на обличане е колкото еклектичен, толкова и премерен, обмислен и добре начертан до съвършенство от самия него, дори и някои да твърдят другояче.

Усетът, както всички знаем, е много важен при изграждането на личен стил, а тук говорим за човек с френска жилка, поне в името си. Макар че, честно да си признаем, случвало се е да възкликваме „О, мон дьо” след срещи по светски партита с него.



Много хора казват за него, че е ексцентричен, защото той не се страхува да „сприятели” шотландско каре с лачени боти с капси или розов топ с някой от трите си чифта гумени мъжки ботуши, но това е просто въпрос на усещане.

Мон Дьо е и човекът в БГ ефира с прогресивно променящата се лицева фризура. По лицето му се „стрелкат” линии във всевъзможни посоки, което си е цяло изкуство.

От скоро той е рамо до рамо с красивата Камелия Воче, в сутрешното шоу „7-мо авеню” по ТВ7 и естествено стилът му стана по-обран и премерен, но в ежедневието още го виждаме с добрите стари тиранти и колани с големи токи.

Преди известно време се срещнахме с него в студиото на предаването, за да му зададем няколко по-различни от обикновено въпроса, свързани със стила му и с една от неговите страсти – обувките.

VS: Имаш ли любим чифт, който не можеш да спреш да носиш?
МД: Чак да не мога да спра да го нося – не, но имам едни обувки с неправилна форма на Хироши Такахаши, които са от еленова кожа и са ми най-любимият чифт в момента. Слагал съм ги най-много два пъти.

VS: А колко чифта имаш в гардероба си?
МД:
Аз не съм от хората, които са прекалено привързани към вещите си. Това лято например изхвърлих около 15 чифта, защото бях спрял да ги нося. И в момента имам около 30 останали, което не е много.

VS: Няма ли поне е един чифт, който не би изхвърлил и който свързваш с определен сантимент?
МД: Честно казано никога не свързвам вещите си с определени сантименти. Така е и с обувките. В момента, в който вече не ме кефят, просто ги хвърлям.

VS: До колко цената е определяща за теб?
МД: Не винаги си купувам скъпи обувки. Имам и за 5 долара, а тези, с които съм в момента, ги купих от чужбина скоро за 3 евро. Трябва да изглеждат ОК, да са моите.

Спирала ме е и цената, разбира се. Спомням си един случай в момента. Много исках едни пантофи на Том Форд от син плюш, но струваха 3000 евро и не посмях.

VS: А second hand обувки?
МД:
О, не, в никакъв случай. Хигиената при мен е на първо място.

VS: С какви обувки не би сбъркал никога един мъж?
МД:
С оксфордски.

VS: А жена?
MD:
Също! Дори повече ги харесвам обути от жена. Е, разбира се и много висок ток, около 8 см. Харесвам високи жени с много високи обувки.
 

More Fashion