Следва

Шестима нови водещи влизат в обновената Станция Нова

На среща с испанската писателка Роса Монтеро довечера в 18.00

Тази вечер не пропускай среща с на една от най-изявените писателки в съвременната испанска литература - Роса...

Events преди 13 години

Тази вечер не пропускай среща с на една от най-изявените писателки в съвременната испанска литература - Роса Монтеро, която пристига в България по покана на Институт Сервантес-София и със съдействието на издателство "Колибри".

Женствена, емоционална, дисциплинирана, за нея писането е начин да съществува, да се храни, да обича и да намери хармонията в себе си.

Роса Монтеро е родена през 1951 г. в Мадрид, където учи философия и литература. Първата й книга излиза през 1976 г. Оттогава има публикувани близо тридесет творби. Лауреат е на множество испански и европейски литературни награди. На български език са преведени книгите й "Дъщерята на канибала" и "Указания за спасяването на света".

Като журналист, испанската писателка може да се похвали с повече от 2000 интервюта и 30 издадени книги.

Рядко имаме възможността да се срещнем с такава богата личност, затова тази вечер в тържествената зала на Институт Сервантес-София от 18.30 ч. ще имаш време да я опознаеш.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?