Следва

Сблъсъкът: Касабов срещу Касабов - началото на семейната и бизнес война - в „Стъклен дом”

Истинската "Фрида" и мотивите да продължиш да живееш

Пиесата „Фрида” на сръбската авторка Саня Домазет, която ще се играе в Младежки театър под режисурата на...

Events преди 13 години

Силният дух в страдащото тяло на Фрида Кало винаги ни вдъхновява за борба с невъзможното. Картините на мексиканската художничка пък са живото доказателство за това, че изкуството лекува.

Пиесата „Фрида” на сръбската авторка Саня Домазет, която ще се играе в Младежки театър под режисурата на Веселин Димов, разказва не толкова биографията на художничката, колкото се опитва да влезе в душата й, за да разгадае източника на болезнените й фантазии и тайната на уникалното творчество.

Спектакълът е много повече от просто изиграна Фрида, актрисата Станка Калчева, в главната роля, визуализира въображението и болката, любовта и ревността, страстта и нежността, сънищата и реалността в образа на силната жена и гениален творец.

То е нещо като пътуване в сложния лабиринт от срещи и раздели на една от най-големите икони на ХХ век.

Не го пропускай, защото въпреки че най-вероятно вече си гледал великолепната Салма Хайек в ролята на Фрида в едноименния филм, пиесата ще ти разкрие мотивите да живееш и да се бориш.

Превод Ася Тихинова - Йованович
Режисьор Веселин Димов
Сценография Венелин Шурелов
Анимация Евгения Сърбева
Костюми Антоанета Костова
Музика Калин Николов

Участват: Станка Калчева, Койна Русева, Цветан Даскалов, Искра Донова, Малин Кръстев, Вежен Велчовски, Елена Бърдарска, Вихър Стойчев, Борис Кръстев.

С финансовата подкрепа на Програма Култура на Столична община и Фондация Америка за България.

Премиера е днес 4 октомври, 2010 година.
Младежки театър Николай Бинев

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?