Следва

Breathtaker: Ретро кола "Формула 1"

Стилът на италианските телевизионни водещи

Те са плеядата свръх известни, свръх богати и свръх красиви ТВ-водещи на Ботуша, по-ефектни, по-публични и...

All About Life преди 13 години

Те са най-големите звезди на Италия.
Имат институционална власт.
Занимават обществото със себе си умело, защото знаят: който е пред очите, е и в сърцето.

Те са плеядата свръх известни, свръх богати и свръх красиви ТВ-водещи на Ботуша, по-ефектни, по-публични и по-обичани от всеки друг в публичната сфера на Италия.

Да си ТВ-звезда на Апенините има своята цена, своята посока и своите изисквания, които за богоизбраните в гилдията важат с пълна сила и почти се дублират.

Всяка от звездите водещи се отличава с разнопосочността на артистичните си интереси. Те до една са освен тв-водещи, още артисти, певци, комици, модели и в голям процент - Мис.
Като оставим настрана обаче предвидимия донякъде път от местен провинциален конкурс за красота през интереса на някой ценител, ангажиран в бизнеса, до малкия екран, на италианците трябва да се признаят няколко много важни неща.

И жените, и мъжете са уникално харизматични. Там няма дървени лица, празни погледи и безпомощно мънкане пред камерата. В италианската телевизионна индустрия, истински пример за подражание в цял свят, всички действащи на екрана лица имат невероятна индивидуалност, страхотен артистизъм и великолепно чувство за контакт с публиката.

При дамите основно правят впечатление красивите лица, превъзходните, обикновено много надарени фигури /думата секс в Италия е като синоним на екран, деколтетата са щедри, дължините - ултра мини/, блестящите зъби и перфектни, съвършено съобразени с лицето и излъчването прически.

При мъжете артистизмът, забавлението са на първо място, което никак не изключва секси прическите, оформени до последния косъм със стилизиращи продукти, добре поддържаната кожа, ослепителните, отново, зъби, както и също великолепното чувство за флирт. Флирт с дамската част от публиката и нещо като флирт, но по-скоро намигване в знак на съучастие към мъжката половина.

Ето и емблематичните имена на италианската тв-сцена, от които трябва да се учат всички останали, заети в тази иначе атрактивна сфера, и на които можем да се радваме останалите, хората, обичащи телевизията.



Мара Верние /Mara Vernier/ - руса, пищна, красива и много италианка, това е иконата на ТВ-екрана в Италия, истински сфинкс на индустрията, вечна, но еволюираща, свободна и смела.



Антонелла Клиричи /Antonella Clerici/ - може би най-ухиленото присъствие на екрана, тя също се отличава с изумително пищните си форми, разбира се, щедро демонстрирани на аудиторията, но без да дразни, а с намигване и със самочувствие от факта на себеприемането.



Нещо, което тук сякаш липсва. Всички водещи играят роли и сякаш малко ги е срам, че са такива, каквито са. Е, с редки изключения.



Барбара Дурсо /Barbara D'Urso/ - едно от редките не-руси присъствия, но много стилно, много далеч от безразличното.



Алесия Маркуци /Alessia Marcuzzi/ - фина, прекрасна фигура. Естествено, на показ, в най-естетичния смисъл на думата. Виждаш и краката, и деколтето и си напълно щастлив. Нормата е само една - красота на показ. Колкото повече, толкова повече, тъй като очевидно екранът много я обича. Красотата, става въпрос.



Мария де Филипи /Maria De Filippi/ - елегантна до последната бръчка, защото и тя, както по-голямата част от италианските хостеси не е в първа младост. Там не е възприета теорията, че като стигнеш определена възраст, не ставаш за екран. Дори напротив, преобладава симпатията и доверието именно към традиционните, дългогодишни лица на екрана. Очевидно напълно заслужено в годините. Все пак, и в телевизията, както и в останалите медии, най-важното и най-трудно нещо е да спечелиш доверие.



Мишел Хунцикер /Michelle Hunziker/ - бившата жена на Ерос Рамацоти, е и едно от най-неудържимите присъствие на екрана на Апенините. Дългокрака, сексапилна и магнетична за гледане, тя е истинско буре с барут. И тя, както и останалите, разчитат на високо професионалните услуги на стилисти, наистина учили и годни за това, и в този смисъл всичко в имиджа й е точно на мястото си.



От усмивката, през бомбето до деколтето. Щедро, естествено.



Паола Перего - една от малкото тъмнокоси икони на италианския екран, също носи белезите на това, което се харесва от хората. Изразително, хубаво лице, голям бюст, артистизъм, умение да си интересен във всеки един момент. Местните медии се разбиват да коментират целулита й, уловен на многобройни папарашки снимки, но какво от това, не е важен той, а какво има пред камерата.



Рафаелла Карра - близо 70-годишната емблема на РАИ. Невероятна, многолика и безкрайно уважавана.
Почти същото бихме казали и за Симона Вентура, е, малко по-млада, но също фантастична. И Богиня в Италия, естествено.



С Мили Карлучи ще свършим с жените, въпреки че те са десетки, една от друга по-интересни, по-модерни и по-скандални. Мили води страшно много, тя е истинска фурия - руса, страхотно красива, на сцената като хамелеон, не, по-скоро тигрица. Нито една ситуация в безкрайните живи ефири не може да я затрудни, всяка рокля й стои перфектно, усмивката й те води в друг, по-хубав свят. Всички цели са изпълнени.

Мъжете в италианския ефир имат също статута на величия. Те са хора, жестоко талантливи за екран и нормално, водят след себе си настроенията, симпатиите и обичта на цял един народ /в Италия се гледа повече телевизия от всяка друга страна в Европа, като очевидно има защо/. Те се сменят често на някакъв телевизионен принцип и с кратки паузи водят разнообразни предавания. Така хем не могат да омръзнат, хем когато на публиката й домъчнее, идолът се проявява в някой неочакван формат.


Карло Конти, Паоло Бонолис


Форелло

Карло Конти, Паоло Бонолис, Фабрицио Фрици и особено Фиорелло са толкова обичани, модерни и красиви на екран, че каквото и да добавим, ще бъде излишно.


Фабрицио Фрици

Просто се увери, че кабелната до вас доставя РАИ, тогава ще разбереш защо и ние като телевизионерите се радваме, плачем и въздишаме с италианските ТВ-водещи, нищо, че италианският не е най-силната ни страна.

Виж още:
Стилът на френските телевизионни водещи
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.