Следва

За специални заслуги в борбата с целулита - Slimissime 360

Коси и тенденции есен-зима 2010 от Деси Колева

Знаете ли защо есента е сезонът на промените? Вероятно, защото ни е писнало да се гледаме по снимки цяло лято на морето. Не! Защото трябва да сменим гардероба и прическата.

Hair преди 13 години

Знаете ли защо есента е сезонът на промените?

Вероятно, защото ни е писнало да се гледаме по снимки цяло лято на морето. Не! Защото трябва да сменим гардероба и прическата.

Затова попитахме Деси Колева за новите тенденции от форума Haute Coiffure Francaise, който показа Париж за поредна година новостите в косите за сезона есен-зима 2010-2011.

Фризурата като израз на светоусещането – в Париж това го имало и винаги ще го има.

Тазгодишната линия е под символичното название Icônes / бел. ред. - икони / , за която Деси, стилист фризьор в Студио 723 и член на организацията, ни разказа.



Както дрехите, така и посоката на косата е тя да бъде семпла и изчистена, изгладена дори в небрежността си. Елегантната женска линия е с прав бретон , но не плътен, а олекотен и скосен, и мек шоколадов тон. По-късите дължини скосяваме отзад.

Преобладава главно средният вариант, което в никакъв случай не означава, че дългата и къса коса не са предизвикателство и неописуемо елегантни. Както всички знаем, дългата коса е най-хубавият аксесоар към всеки официален тоалет.



Буфаните подсказват подобаващ обем и в косата, който получаваме в средната част, а не в корените.

Резултатът - обем странично и средно. Можем да играем с визията според повода и момента – било то загладена строго официална или небрежна и рошава, като винаги запазваме усещането за току-що стилизирана прическа.

Що се отнася до мъжката визия – отново залагаме на по-дълги, по-небрежни и по-естествени коси.

Студио 723 се намира на ул. Гогол 21; тел. 943 9 723
 

More Hair