Следва

Trend report - гръндж грим

Три водещи козметични марки създадоха перфектната градска жена

Няколко дни след като светът погледна в пролет 2011 от Ню Йорк и сякаш на шега прелетя до Париж, за да види...

Beauty News преди 13 години

Няколко дни след като светът погледна в пролет 2011 от Ню Йорк и сякаш на шега прелетя до Париж, за да види красивото възраждане на Алексъндър МакКуин от Сара Бъртън, три водещи марки в света на красотата укротяват емоцията от тенденциите за следващата година и поглеждат практично в настоящия сезон.

От непослушния бретон, през колоритните кичури до дългите като моден подиум нокти с лунен чар.

Фризьорска академия Stephan, L’Oreal Professionnel и CND дискутираха в София с журналисти цялостната модна визия за зимата в едно събитие с необичаен вход - „т-е-к-с-т-у-р-а”.

Предложенията на марката са изградени около форма и колорит, който се противопоставя на използването на световната икономическа обстановка като оправдание за развитието на творческите идеи.

Отвъд социалното послание колекцията лансира прически в средна дължина и дълги коси. Бретонът е равен, агресивен и симетричен в интерпретацията на спускащо каре от марката. Подхожда на графични визии с подчертана линия на подстригването.



Освен на винаги модерното русо, марката залага и на контраста, като показва прецизна работа с интегриране на свободно падащи кичури в лилави и розови оттенъци.

В тази визия прическата е изключително женствена, с характерни плътни дължини.



Водещата визия на CND за сезона ни отвежда на пътешествие в тайното сърце на града.

Синьо-зелен отблясък върху среднощния асфалт – разлято машинно масло в цветовете на дъгата; натрошени парченца от счупено стъкло под уличната лампа.

Марката играе с т.нар. стийм пънк, завладял Англия в края на 80-те и началото на 90-те години.

С помощта на своята уникална технология Color & Effects CND успява да миксира настроенията на града, да улови възраждащото се следвикторианско въображение и да пренесе индустриален чар на часовниковия механизъм върху ноктите.

Синьо-зеления водещ цвят с Teal Sparkle ефект стои изключително плътно и е изцяло подчинен на структурата на ноктите. Всички прозрачни и телесни нюанси остават категорично в миналото.

Водещата световна марка за маникюр и педикюр лансира и поддържащи визии, които се насочват към енергичното червено с медни отблясъци и космическото сребърно.

Блясъкът на хрома, изящно завършен с полиран ефект измества черното като класически избор през новия сезон.

Пролет, чакаме те!
 

More Beauty News