Следва

Театърът ли?! Това си ти!

Нашият седмичен плeйлист

В една песен Джеймс Браун пееше They don't want music, they don't know how to use it. Е, проблемът си е техен...

Music преди 13 години

В една песен Джеймс Браун пееше They don't want music, they don't know how to use it. Е,  проблемът си е техен.

Събрахме ти пак десет песни, които отразяват нашата изминала седмица, като преминахме през най-новите, не толкова новите, екстремно старите, преправените, модерните, обещаващите, напомнящите и т.н. Общо взето, все хубави.

Дано един ден ти напомнят за нас, когато ги слушаш!

1. Duck Sauce - Barbra Streisand.

Всъщност единственият човек, който не се появява в това видео е самата Барбара Стрейзанд. Вместо нея наред с Armand Van Helden и A-Trak място намират и Kanye West и столът му, Questlove, Pharrell, Chromeo, Vampire Weekend, Santigold, Yelawolf, Diplo, DJ Premier и кой ли още не.

Казват, че това е един от най-големите тракове на годината и сме склонни да го вярваме.



2. La Roux - In For The Kill.
Сингълът не е нов, но версията нa видеото му за Щатите е съвсем прясна, излезе вчера.

 

3. Kelis - Scream. Kelis пусна поредния сингъл от последния си албум Flesh Tone. Песента се казва Scream, но интересното е, че за да се насладиш на видеото максимално, не стига достъп до Интернет, голям екран и колони с перфектен звук, защото то е в Red/Blue 3D формат, така че набави си и чифт очила.

 

4. Koop - Koop Island Blues. Чухме я в клипа към колекцията пролет/лято 2011 на Gant и не знаем, дали се влюбихме в нея, в дрехите или във видеото, но усещаме леки вибрации в стомаха всеки път, когато я чуем.

 

 5. John Legend & The Roots - Hang On In There (Live). Песента е част от съвместна колаборация на носителите на Grammy John Legend и The Roots 'Wake Up'. Вдъхновен от артисти като Marvin Gaye, Bill Withers, Nina Simone и Donny Hathaway албумът вдъхва нов живот на песните с политически характер от 60-те и 70-те години на миналия век, а вдъхновяващите му текстове ни напомнят за потенциала на хип хопа не просто да движи в един ритъм стъпалата, но и дъха ни. Препоръчваме ти го горещо!



6. Madcon - Beggin' . Чухме я в последния Step Up 3D, който не се различава много от предните два като сюжет и актьорски състав, но пък има готини хореографии както винаги, които си струва да се видят.



7. The Noisettes - Never Forget You. Защото всеки път, когато се изправим пред дилемата ром или уиски се сещаме за тази песен.



8. Prince - Satisfied. Lovely.



9. Little Walter - My Babe.



10. Fred Astaire - I Won't Dance.
...I know that music leads the way to romance, so if I hold you in my arms I won't dance.



Пожелаваме ти уикенд в нечии обятия, дори и да е само за танц.
 

More Music