Следва

Масово продъл- жение out of Sofia

Софийски потайности - "Леге"

Величествена, луксозна, съвсем в сърцето на големия град. Това не е улицата, на която сте натъртвали безброй пъти...

Галерии преди 16 години

Величествена, луксозна, съвсем в сърцето на големия град. Това не е улицата, на която сте натъртвали безброй пъти коленете и лактите си, това не е мястото на коете се криете в трудни моменти.

Това е красивата страна на ежедневието, една различна софийска разходка сред царствения град, който далеч не познаваме толкова добре.<@SITE_URLp>

 <@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



„Леге”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> е една от централните улици на София, не само като обществено средище, но и като част от историята и културата на българската столица. Успоредна на „Александър Батенберг”<@SITE_URLstrong>,<@SITE_URLu> между улиците „Съборна”<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa> и „Алабин”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>, улица „Леге”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> лесно може да се пропусне от поглед. Но ако се случи да попаднете на нея случайно, ще бъдете впечатлени от внушителната архитектурата, лъскавите бутици и необичайно чистите тротоари.

Краткият път от началото до края на улицата е истинско удоволствие за сетивата, тук сякаш целият град придобива съвсем различен облик.



<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



Първото нещо, коете непременно ще улови дори и забързаният ви поглед, без съмнение е бутикът на Versace<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> открит през месец Февруари тази година. Той разбира се е на номер 1 – колко много му подхожда нали!?



<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



Малко по-нататък е раят на детската суета - в кръга на шегата разбира се. Но все пак, ако държите детето ви да носи Kenzo, Escada, Timberland<@SITE_URLstrong> или Replay<@SITE_URLstrong>, в магазин Junior <@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>има 50 % намаление на всички марки. На тази улица осезаемо липсва контрастът, характерен за малките столични закътани местенца. До класата ще намерите единствено класа и нищо по-долу.



<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



Така едно до друго се нареждат Betty Barclay<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>, Boss<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>, Exxo<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> a единствено малките тесни прозорци с дървени дограми говорят за старата история на мястото.

Ресторант „Москва” <@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>на номер 2. Величествен не само с името си, но с и капацитета си от клиенти. Луксозният ресторант побира около 100 човека, на които може да предложи най-вкусно сготвената национална кухня и перфектно обслужване, като за руски аристократи.

<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



Когато от „Леге”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> излезете на
„Съборна”<@SITE_URLstrong><@SITE_URLa> всичко става още по-главозамайващо. Всички казват, че ако вървите по "Съборна"<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong>, трябва да гледате само нагоре. И да поемете дълбоко дъх, за да понесете цялата красота, която никога преди не сте могли да усетите.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии