Следва

Маскирай се и иди на парти

Тази вечер ще чуеш Соломон Бърк

Прибери се тази вечер у вас. Почини си и точно в 23:55 пусни БНТ!...

Events преди 13 години

Прибери се тази вечер у вас. Почини си и точно в 23:55 пусни БНТ! 

И тогава ще чуеш музиката на душата.

Националната телевизия ще излъчи Международен джаз фестивал „Банско 2010”: концерт на Соломон Бърк.

На 11 август, по време на 13-ия Международен фестивал „Банско 2010”, екип на БНТ имаше шанса да заснеме един от последните концерти на краля на соул музиката и носител на „Грами”, Соломон Бърк, който ни напусна наскоро.

Това, което остави, е прекрасна музика и чисто човешки послания за любов. Зрителите ще имат възможността да съпреживеят изключителното събитие от гостуването в България на една значима личност от световната музикална сцена.

Соломон Бърк е роден на 21 март 1940 г. във Филаделфия, Пенсилвания. В началото на кариерата си е проповедник, а малко след това става водещ на предаване за соул музика. Великите „Ролинг Стоунс“ правят версия по неговата песен „Everybody Needs Somebody To Love“. Дон Гибсън композира прочутото парче „I Can t stop Lovin You“ за него, а не за Рей Чарлз.

В албума му „Don t Give Up On Me“ от 2003 г. звучат парчета, писани специално за него от Боб Дилън, Брайън Уилсън, Ван Морисън, Елвис Костело и Том Уейтс.

Соломон Бърк е носител на награда „Грами", присъства в залата на славата в Охайо и е обявен за "най-добър соул певец на всички времена".

Приготви си питие, защото емоцията обещава да е трудна за преглъщане! Препоръчваме ти каберне!
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.