Следва

Office Party guide

Петте спирки тази седмица

И като заговорихме за фотография (слава Богу, че тя поне не почива) какво ще кажете за един разхлаждащ джин с тоник на...

Галерии преди 16 години

<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Tragic Vision с турне в България
<@SITE_URLstrong><@SITE_URLfont>
Нещо не толкова популярно и съвсем не комерсиално ще разтърси за втори път у нас сцените на няколко големи града. Преди години немската хардкор<@SITE_URLstrong> група Tragic Vision<@SITE_URLstrong> направи няколко концерта в България, а през 2007 година страната ни отново e част от мини турне наречено Break The Silence<@SITE_URLstrong>, което ще обиколи почти цяла Европа.

Групата определя звученето си като мелодичен хардкор-пънк<@SITE_URLstrong>, но всъщност музиката на Tragic Vision<@SITE_URLstrong> трудно може да се оприличи с нещо по стил, или поне е богата на много влияния. Последните създадени от бандата парчета пък са в популярния емо-кор<@SITE_URLstrong> и, за радост на феновете, се включват в репертоара им и ще бъдат изпълнени на живо пред българската публика.

След първия си концерт в Русе на 14 Август, софийската публика ще се готви за атака на следващия ден на 15 Август в открития наскоро клуб 8th Ball<@SITE_URLstrong>, като шоуто им ще бъде подгрято от софийската пънк банда Catalyst<@SITE_URLstrong>.

Концертът е с начален час 20:00 часа<@SITE_URLstrong>, а входът е 4 лева. Следващият ден ще бъде свободен за момчетата от Tragic Vision<@SITE_URLstrong>, като в него е запланувано да посетят забележителностите на София<@SITE_URLstrong>, като вече имат и резервация в столичен стриптийз клуб.

На 17 Август групата ще удари в Пловдив, а на следващия ден ще вземат участие в двудневния пънк-хардкор фестивал East Noise Attack Fest II<@SITE_URLstrong> във Варна.

клуб 8th Ball
<@SITE_URLstrong>15 Август
София
Цена на билетите 4 лева.

Повече за бандата може да научите на
http:@SITE_URL@SITE_URLwww.myspace.com@SITE_URLwearetragicvision <@SITE_URLa> 



 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. Изложба на списание BoulevaАrd
Извън фокус
(фотографии)
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Скейтбордът е не просто игра на новото поколение. Както навсякъде, скоро и в България<@SITE_URLstrong> той определено се превърна в начин на живот. Така на скейт пазара у нас преди около година се появи списание Boulevard<@SITE_URLstrong>, изцяло за скейтборда. Не само феновете на скейта обаче бяха
запленени по новата мания. С качествените фотографии, дизайна и любопитните интервюта списанието получи одобрението на голяма част от българската аудитория.

И така, ако ви се струва, че в това време нищо не се случва в София<@SITE_URLstrong>, екипът на Boulevard<@SITE_URLstrong> отбелязва своя годишнина с изложба фотографии в галерия Академия<@SITE_URLstrong> от 15 до 21 Август.

Изложбата е наречена Извън фокус<@SITE_URLstrong> и показва някои от най-раздвижените снимки, дело на фотографа на списанието Долорес Алварадо<@SITE_URLstrong>. Във фотографиите присъстват не само скейтъри от чужди стрийт спотове, но и от известни родни сцени като Стара Загора, Пловдив, Варна, Шумен.

Галерия Академия
<@SITE_URLstrong>От 15 Август (ср) до 21 Август (вт)



<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Динко Господинов-Градинко с изложба фотоколажи в клуб Апартамента
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
И като заговорихме за фотография (слава Богу, че тя поне не почива), какво ще кажете за един освежаващ джин с тоник<@SITE_URLstrong> на фона на творческата атмосфера на клуб Апартамента<@SITE_URLstrong> и гостуващата изложба Hamburger Mindscapes на Динко Господинов-Градинко<@SITE_URLstrong>?! Творбите са създадени специално за изложбата, която на всичкото отгоре се оказва първата за автора. Колажите отразяват един определен период от живота на техния създател, а именно -престоят му в Хамбург<@SITE_URLstrong>, където работи занемско уеб дизайн студио.

Изложбата на Градинко<@SITE_URLstrong> ще продължи до 26 Септември, докато вие продължавате да пиете питието си в клуб Апартамента<@SITE_URLstrong> на ул. Неофит Рилски 68<@SITE_URLstrong>.

Клуб Апартамента<@SITE_URLstrong>
от 26 Юли до 26 Септември

http:@SITE_URL@SITE_URLwww.gradinko.com@SITE_URLmindscapes <@SITE_URLa>

 <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 4. ART CLUB MUSEUM
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Класическо изкуство с модерен дизайн е съчетание, което се отдава само на определени избраници. Art Club Museum<@SITE_URLstrong> е един от най-посещаваните кафе-ресторанти в столицата<@SITE_URLstrong> и успехът му се дължи най-вече на неповторимата атмосфера. В двата салона, които представят гледни точки от различни епохи, се сервира богат асортимент от напитки и се предлагат истински кулинарни вълшебства от света на европейската кухня.

Затова, когато купонът се мести на плажа, алтернатива за оставащите работяги винаги трябва да има.

В сърцето на големия празен град Art Club Museum<@SITE_URLstrong> предлага истинско вечерно забавление с DJ партита<@SITE_URLstrong> си всеки Четвъртък, Петък и Събота<@SITE_URLstrong>.
Тази седмица отново ще има за всикиго по нещо

House Session • DJ Costass<@SITE_URLstrong>
16 Август (чт) 21:00

Retro Music
<@SITE_URLstrong>15 Август (ср) 21:00

Club Music
<@SITE_URLstrong>13 Август (пн) 21:00,
14 Август (вт) 21:00ул. Съборна 2

980 66 64
<@SITE_URLstrong>
Раб. време: 00:00–24:00
Брой места: 120+150



<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong><@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. And other stories, Georgi Gospodinov, translated by Alexis Levitin and Magdalena Levy, Northwestern university press, Illinois, 2007
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
След големия успех на „Естествен роман”,<@SITE_URLa> преводите и рецензиите му от чужди автори и издания, като Гардиън, Таймс, Ню Йоркър, Ню Йорк Таймс, Вилидж войс и пр,<@SITE_URLstrong> последвалият го сборник с разкази „И други истории”<@SITE_URLstrong> бе преведен на английски език и вече официално се разпространява в САЩ.

Техният автор
Георги Господинов<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong>, заедно с преведното издание е включен в престижна поредица сред книги на Давид Албахари, Олга Токарчук, Юри Андрухович, Владимир Маканин и др.
<@SITE_URLstrong>

Англоезичното издание на „И други истории"<@SITE_URLstrong> с превод на Алексис Левитан<@SITE_URLstrong> и Магдалена Леви<@SITE_URLstrong> вече може да бъде поръчано в
Amazon.com<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> и всички големи книжарници.

And other stories, Georgi Gospodinov, translated by Alexis Levitin and Magdalena Levy, Northwestern university press, Illinois, 2007<@SITE_URLstrong> <@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии