Следва

Editors' choice - Men in bed

Софийски потайности - "Христо Белчев"

Една от най-артистичните улици на София безспорно може да приюти всякакви видове изкуство. Колоритът на мястото привлича...

Галерии преди 16 години

Една от най-артистичните улици на София<@SITE_URLstrong> безспорно може да приюти всякакви видове изкуство. Колоритът на мястото привлича много посетители, и това е една от причините да бъде толкова оживена. Ако е на път към работата ви, една малка разходка преди дългия ден, ще ви се отрази положително на цялата работна седмица.


<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



Успоредна на бул. „Витоша”<@SITE_URLstrong>,<@SITE_URLu> улицата, която започва от пряка на „Алабин”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> и пресича „Денкоглу”<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> , „Солунска”<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong>, „Гладстон”<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>, „Парчевич”<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong>, „Неофит Рилси”<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> и „Хан Аспарух” <@SITE_URLstrong>и завършва чак на „Фритьоф Нансен”.<@SITE_URLstrong>

Дизайнерските бутици тук не са спестени. Сред графитите по падащите мазилки, луксът артистично контрастира с остарелите сгради..







Бутик Optima<@SITE_URLstrong> е на номер 3<@SITE_URLstrong>. Фирмата е официален представител на Cartier, Baume&Mercier, LLADRO, Charriol, Mont Blanc, Baccarat<@SITE_URLu><@SITE_URLstrong> и се занимава с продажбата на часовници, бижутерия, аксесоари, кожени изделия, очила, запалки, пишещи средства<@SITE_URLstrong>, както и с дистрибуция на парфюми Cartier<@SITE_URLstrong>. Освен всичко друго Optima <@SITE_URLu><@SITE_URLstrong>е оторизиран агент на
S.T. Dupont<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> и Montegrappa<@SITE_URLstrong> за България.







Емблематичният бар<@SITE_URLstrong> Bukowsi<@SITE_URLstrong> се намира на номер 8а<@SITE_URLstrong> и безспорно таи атмосферата от времето на своя кръстник. Циничното чудо на Америка, и бихме добавили - на световната литература, вдъхновява създателя на интериора Кольо Карамфилов, който е едно също толкова емблематично за съвременното изкуство име. По стените на заведението се виждат прочутите фотографии на Хелмут Нютон<@SITE_URLstrong>, които също са част от дизайнерското творчество, а тапетите на райе изцяло завършват идеята на това произведение на изкуството. За тези, които искат да избягат от обкръжението, има и отделена ВИП<@SITE_URLstrong> зона. Ако ви се отдаде възможност, влезте за по-чашка – цените тук не се различават от тези на всички останали заведения.



<@SITE_URLp>

<@SITE_URLp>



И пак в контекста на баровете ви очакват тесните вратички на Before&After<@SITE_URLstrong>. Там, освен питиета, можете да си поръчате чаша горещо кафе с някой от вкусните им сладкиши. Заведението е с елегантен интериор и носи духа на старите френски кафенета от 30-те години. Аристократизъм, много уют и вдъхновение. Ако все още не сте го посещавали, време е да се разходите.







От поредицата „къде да отседна”<@SITE_URLstrong> не пропускаме и добрия стар „Дивака”<@SITE_URLstrong>. Питиетата са подбрани, а в менюто им присъства кухня от цяла Европа. Това е третото от веригата заведение в София, а работното му време, в духа на традицията, отново е от 00.00 – 24.00.







Virginia Atelier<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> е на номер 50<@SITE_URLstrong> . Дизайнерът Виргиния Здравкова<@SITE_URLa><@SITE_URLstrong> е официален дизайнер на световния конкурс Мис Глоуб<@SITE_URLstrong>, а ревютата й винаги са грандиозни и от висока класа.

Все направо, все направо, докато не излезете на бул. Патриарх Евтимий. А на ъгъла ни чака бутик Карина -<@SITE_URLstrong> вносител на парфюмите на Gucci<@SITE_URLstrong>, S.T.Dupon<@SITE_URLstrong>, Cartier<@SITE_URLstrong>. Вътре може да разглеждате, докато не ви се замая главата от всевъзможните аромати.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии